^ Vissza Fel
tanévzáró címke bejegyzései:

Ünnepségekkel zárult a tanév

Diáksarok    2019. június 19. szerda 
 77

Szép számban, kezükben virággal gyűltek össze a tanulók, szülők, nagyszülők a hegyközszentmiklósi kultúrotthonban: elérkezett a vakáció előtti díjkiosztó ideje. A tanévzárót a Toldy igazgatója, Mocsár László nyitotta meg, köszöntötte a megjelenteket, a gyerekeket. Megfontolandó beszéde után az értékelés, a díjak osztályonként történő kiosztása következett. A búcsúzó IV. osztályosokat a III. osztályos tanulók köszöntötték énekkel. A negyedikesek verses összeállításban búcsúztak Istvándi Jolán tanító nénijüktől, társaiktól és barátaiktól. Hiszem, hogy a tanító néni szavai mindig ott fognak csengeni a fülükben és biztatása megmarad a szívükben. A tanévzáró az eltelt öt évről készült video-összeállítással zárult.

Utolsó kicsengetés és évzáró a csokalyi iskolában

Közélet  ,   2010. június 20. vasárnap 
 689

Rendhagyó módon együtt ballagott a végzős VIII. osztály és egyben az első tanulási korszakot lezáró IV. osztály is a csokalyi Fényes Elek Általános Iskolában június 10-én. Az utolsó kicsengetés hangjára énekszóval járták körbe a diákok az iskola osztályait, így búcsúzva társaiktól és tanáraiktól.
Az árnyékos udvaron, a szép számban megjelent szülők jelenlétében Varga Mihály megbízott iskolaigazgató emlékezett vissza az elmúlt év sikereire. Az igazgató biztatta az elmenő diákokat, legyenek hűek iskolájukhoz, ne felejtsék el, honnan indultak, ne feledkezzenek meg hagyományaikról és a legnagyobb kincsről, az anyanyelvükről, bármerre is kerülnek felsőbb osztályokba.

Kicsengettek a nagykágyi iskolában is

Közélet  ,   2010. június 20. vasárnap 
 433

A Nagykágyai Mezőgazdasági Iskolacsoport általános tagozatának június 11-i tanévzáróját Karancsi Béla igazgató és Ostroveanu Ágota aligazgató beszéde nyitotta meg, melyben magyar és román nyelven összegezték az elmúlt 2009-2010-es tanévet. Elhangzott, igen kemény és egyben nehéz évet tudhat mindenki a háta mögött, nemcsak a diákok, hanem tanáraik is, de mindannyian bíznak abban, hogy a jövő év sokkal könynyebb lesz s sikeresebb mindenki számára. Majd az V., VI. és VII. osztályok osztályfőnökei – Molnár Andrea, Muntean Sorina és Szabó Roland – összegezték diákjaik munkáját, s kiosztották az okleveleket az azokat nagy izgalommal váró tanulóik számára.