^ Vissza Fel
Paptamási címke bejegyzései:

Változatos programok a Paptamási Községi Napokon

Mérföldjáró    2022. szeptember 7. szerda 

Számos izgalmas programmal készültek a XVII. Paptamási Községi Napok szervezői az augusztus végén megtartott háromnapos eseményre. Pénteken hívogatással indult a községi napok programja, amely során Pelbárthida és Nyüved utcáin végigtáncolva hívogatott a paptamási Odyssey Majorett csoport, kiegészülve a biharpüspöki és diószegi csoportokkal.

A már hagyományosnak tekinthető bográcsfőző versenyen kívül kulturális, sport- és szabadidős tevékenységek, illetve koncertek és egyéb szórakoztató események várták az érdeklődőket.

Megéledő kövek Pelbárthidán

Mérföldjáró  ,   2022. július 19. kedd 

Utolsó szakaszába ért a Paptamásihoz tartozó falu templomának felújítása

A pelbárthidai református templom teljes felújítási munkálatainak utolsó szakaszába érkezett egy több mint tízéves munka eredményeként. A gyülekezet 2009-ben kezdte el a restauráláshoz szükséges dokumentáció elkészítését, melyet 2010-ben az úgynevezett falkutatás követett.

Aztán hosszabb szünet után 2014-ben a román állam támogatásának köszönhetően sikerült felújítani a templom 1888-ban épített tornyát. De a műemlék, a közel kilencszáz éves szentély és hajó restaurálása még váratott magára.

A műemlék templomok nagy felelősséget rónak a bennük munkálkodó gyülekezetekre. Nem szabad elvesztegetni, romlani hagyni, feledésbe ejteni az ősök hagyatékát, ugyanakkor a jelen közössége használni szeretné, igényeihez alakítani igyekszik templomát.

Facebook mentes nap – kommunikációs programsorozat Paptamásiban

Diáksarok,Közélet  , , ,   2014. augusztus 27. szerda 

2014 augusztus 23–án a paptamási KEMISZ (Keresztény Magyar Ifjúsági Szervezet) és TAMISZ (Tamási Ifjúsági Szövetség) ifjúsági szervezetek az általuk előkészített rendezvényen egy társadalmilag nagyon fontos kérdéskört boncolgattak a „Facebook mentes nap” elnevezésű programsorozat keretében. A délelőtti órákban induló rendezvényre a helyiek mellett, érkeztek érdeklődők Csatárból és Biharkovácsiból, de ugyanakkor voltak nagyváradi fiatalok is, akik részt vettek a programokon.