^ Vissza Fel
karácsonyi vásár címke bejegyzései:

IX. Karácsonyi vásár Székelyhídon – 2019. december 17–23.

Kultúra    2019. december 16. hétfő 


December 17., kedd
16.00 nagykágyai, érolaszi, érköbölkúti, székelyhídi iskolások, óvodások műsorai
19.00 Sanzon Együttes – karácsonyi koncert

December 18., szerda
16.00 csokalyi, székelyhídi iskolások, óvodások műsorai
17.00 csokalyi Fényes néptánccsoport
19.00 a Székelyhídi Törekvés utánpótláscsapatának ügyességi bemutatója
19.00 Phoenix-sportbemutató

Nyolcadjára is szép!

Kultúra  ,   2018. december 27. csütörtök 

Idén sem maradhatott el a karácsonyi vásár

December elejétől kezdődően már láthatók voltak a biztató jelek: előkerültek a nyári álmukat alvó faházikók, amik télen telnek meg élettel, felkerültek a fákra és az oszlopok közé a díszfüzérek, majd a végső lelkesedést a kürtőskalácsot gyártó székelyföldi csapat megérkezése hozta meg. Hétfő délután pedig már hallhattuk is mindenkori ügyeletes konferansziénk hangját a hangszórókból: megkezdődött a nyolcadik karácsonyi vásár.

Megbecsülés és szórakozás mentén

Közélet    2018. január 6. szombat 

Az idei karácsonyi vásáron nőtt a kézműves termékek iránti kereslet

Minden korosztály megtalálhatta a számára legmegfelelőbbet a december 17–23. között hetedik alkalommal megrendezett karácsonyi vásár programkínálatából.

A tervezetthez képest egy nappal később vehette kezdetét az ünnepségsorozat, tekintettel Mihály volt román király december 16-ai temetése kapcsán meghirdetett országos gyásznapra. A szervezőknek még idejében sikerült a programokat átszervezniük.

A nyitóprogram a megbecsülésről, a szeretetről, a család értékének fontosságáról szólt. Béres Csaba polgármester az önkormányzat dísztermében köszöntötte az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat (Bagdán Erzsébet, Cserges Gyula és Irén, Gardó Francisc és Aurica, Guba József és Erzsébet, Kiss Sándor és Erzsébet, Meleg Gyula és Irén Anna, Stefán Dániel és Margit). Az aranylakodalmas párok az oklevelek mellé adott pénzjutalmat, a hölgyeknek kijáró virágcsokrot, valamint a férjeknek erre az alkalomra felcímkézett palackos borokat vehettek át a városvezetőtől. Az ajándékok átadását megelőzően a város első embere ünnepi beszédében a családot, mint a társadalom alappillérét határozta meg, amire rohanó világunk egyre inkább negatív hatással van. De szerencsére Székelyhídon és annak vonzáskörzetében a többség komolyan veszi a házassági fogadalmat – vélekedett a polgármester. Majd így folytatta: csak a szeretet képes két embert ennyi időre összekötni. Ennek a fél évszázadnak a gyümölcsei a gyermekek és az unokák, ők koronázzák meg az együtt-töltött évtizedeket – mondta Béres.
A meghitt együttlétet előbb a helyi Hídépítők református ifjúsági kórus előadása tette még ünnepélyesebbé, azt követően pedig a Zajgó Néptánccsoport néhány tagja népdalokkal és -tánccal kedveskedett a szépkorú ünneplőknek.

Székelyhídi karácsonyi vásár minden korosztálynak

Kultúra    2017. január 12. csütörtök 

Számtalan szórakozási lehetőséget biztosított kicsiknek és nagyoknak a városunkban decemberben hatodik alkalommal megtartott karácsonyi vásár. A nyolcnaposra kerekedett eseménysorban az értékhordozó programokról sem feledkeztek meg a szervezők.

Bár hójáró csizmára nem volt szükség, de a fákra lerakódó zúzmara, a csípős hideg megadta az ünnepség hangulatát, megteremtette a jó kedély előfeltételét. A városközpontban felállított fabódékból kínálták portékáikat az árusok, míg „hidegcsillapítónak” forralt bort lehetett fogyasztani. A rendezvények zöme a múzeum épületében, illetve a mögötte felállított szabadtéri színpadon és annak környékén zajlott. Nemes Irma vallástanár ezúttal is elkészítette a betlehemi történet összeállítását, ahol a tárgyak mellett élő szamár és bárányok is helyet kaptak.

Felhívás székelyhídi 50 éves házasok számára

Közélet  ,   2016. szeptember 6. kedd 

Székelyhídon a decemberben megrendezendő VI. Karácsonyi vásár rendezvénysorozat keretén belül ünneplik és díjazzák az aranylakodalmas házaspárokat!

Hogy a teljesség igényével ünnepelhessünk, minden házaspár, aki idén decemberig betölti az 50. házassági évfordulót és még nem volt díjazva, a szükséges iratokkal (férj és feleség személyigazolványa és házassági levél) leteheti kérelmét a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal titkárságán, december elsejéig.