^ Vissza Fel
előadás címke bejegyzései:

A Rákosi-féle kommunista pártegyederulam sajátosságai

Ajánló  ,   2011. szeptember 20. kedd 
 546

A nagyváradi Ady Endre Gimnázium dísztermében folytatódik a Szacsvay Akadémia nagysikerű, Mérlegen a magyar történelem című magyarságtörténeti előadássorozata. Szeptember 21-én, 18 órától Magyarország szovjetizálása és a Rákosi rendszer címmel tart előadást Gyarmati György, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem habilitált professzora, a magyarországi Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója.

A szervezők mindn érdeklődőt szeretettel várnak az előadásra.

Egy összehasonlító – ifjúságkutatás eredményei

Ajánló  ,   2011. május 30. hétfő 
 1 537

A Magyarok Erdélyben – Fókuszban a kisebbségkutatás című előadássorozat következő meghívottja Barna Gergő, az intézet politikai szociológiával foglalkozó kutatója. Az előadó Egy összehasonlító – román-magyar – ifjúságkutatás eredményei címmel tartja meg előadását június 1-jén, szerdán 18 órától a nagyváradi Ady Endre Gimnáziumban.

Kisebbségvédelem és revíziós politika…

Ajánló  ,   2011. május 24. kedd 
 545

Előadás

A Mérlegen a magyar történelem elnevezésű magyarságtörténeti előadássorozat következő meghívottja L. Balogh Béni, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Levéltár levéltárosa. A történész Revíziós politika és kisebbségvédelem a két világháború között címmel tartja meg előadását május 25-én, szerdán 18 órától a nagyváradi Ady Endre Gimnázium dísztermében.


 

Az operett: misszió

Kanapé  , , ,   2010. március 14. vasárnap 
 604

Beszélgetés Tihanyi Tóth Csaba színész-producerrel
Engem leginkább a Barátok közt című sorozatból ismernek. S hogy ezenkívül mivel foglalkozom még?Az az igazság, hogy a két dologgal. A televíziózás, ami 12 éve van az életemben, ami nagy dolog számomra, a másik a Tihanyi  Vándorszínpad. A saját társulatomban 13 éve tevékenykedem. Előtte is színészként dolgoztam, de alkalmazásban mindenféle közszínházakban különböző szerepeket osztottak rám, különböző szerződéseim voltak. A sorozat forgatásának kezdete előtt egy évvel kitaláltam a Tihanyi Vándorszínpadot, ami egy nagy dolog, mert gyakorlatilag  13 év alatt több mint 2000 előadásunk volt: operettel, meseelőadásokkal, János vitézzel.