Bár az időjárás negyedjére sem kegyelmezett a városnapoknak, mindannyian abban reménykedünk, vasárnap felhőtlenebb napra ébredünk. Azért is volna ez nagyon fontos, mert 11 órától gyermekfoci-bajnokság zajlik az új városi labdarúgópályán, ami igazán igényli az esőmentes időt.

Ugyanígy a kora délutáni órákban kezdődő gyermekfoglalkozások is szebben telnek napfényben, pontosabban a 14 órától  nyitott népi játszópark és a kézműves foglalkozások a nagy sportpályán.

A színpad sem fog zavartalanul, leengedve állni egész vasárnap! A Tini Dance Center táncfesztiválja három órára lefoglalja a tánckedvelőket. Aki viszont a néptáncot is szereti, az jobb, ha este 19 órára tér a színpadhoz, mert a székelyhídi Zajgó Néptánccsoport dobogtatja majd a táncos cipőket.

Fél 8-kor sportosabbra vált a látvány, a Happy Feet csapata lép színpadra, hogy bemutassa, mennyire is vidám dolog ugrálva alakot formálni (kangoo jump fitness). Ezután szintén vidámság lesz jellemző, de már városunk hiphop tánccsapata, az Enemy Dance Family táncosainak arcán és mozdulatain lesz látható. A Tini Dance Center után a 24 éves, budapesti Sabyest lép színpadra, aki YouTube-csatornájának köszönhetően futott be a popszakmában, majd a román előadó, Corina énekel.

A fellépők sorát – nemcsak az elálmosodók örömére – a Dupla kávé zárja, a szokásos tűzijáték előtt.


Írta: Ér hangja