Bár az utóbbi időben fontos sportolóját elveszítette a Phoenix sportegyesület karatés csapata, mégis szép eredményeket érnek el a különböző versenyeken. Így legutóbb egy nemzetközi megmérettetésen vettek részt a németországi Nürnberg városában, ahol a vártnál jobb teljesítményt nyújtottak. Az SKDUN karate-Európa-bajnokságon és Európa-kupán két bronzérmet szereztek a csapat tagjai, de volt negyedik és ötödik helyezett is.

A tavalyi év óta a régi tagok közül több versenyző is más utat választott a karate helyett, így most fontos kérdés a csapaton belül, hogy kik azok, akik a nyomukba érhetnek. Guba József, a karatésok edzője szerint több potenciális jelölt van, legtöbben a kis csapatban, ám amíg ők kinevelődnek és fejlődnek több évnek kell eltelnie. Jelenleg a legjobban teljesítő versenyzők Bensicz Ádám, illetve Deák Gergő, ám utóbbi sem sokáig erősíti már a keretet.

A karatésok éve igencsak sűrű, hiszen szinte minden hónapban versenyeznek valahol és a megszokott nyári edzőtáborok is szervezés alatt állnak már. Májusban még vár a gyerekekre a romániai karatekupa megmérettetése, ahová öt versenyzőt delegál az egyesület.

A Phoenix sportegyesületen belül versenyző karatésok tehát nem pihennek tavasszal. Az ugyanitt tevékenykedő hagyományőrző íjászok is folytatják a munkát, velük legközelebb május 21-én találkozhatunk, a megyei íjászbajnokság második szakaszában a székelyhídi sportpályán.


Írta: Mészáros Emőke