a harcba lendült Phoenix sportolói

Izzasztó küzdelmeket követően Tóth-Gardó Sarolta bronzérmet szerzett a Bukarestben márciusban rendezett román országos bajnokságon. A másik két nevezett phoenixes (Szilágyi Fruzsina és jómagam) hamarabb „elvéreztek”, balszerencséjükre első körben egy-egy olyan ellenfelet kaptak, akik továbbjutottak és később sikeresen megnyerték a döntőt.

Korábban Hajdúnánáson verekedtek meg a dobogós helyezésekért, a IX. Hódos Imre Kupán. Itt a csapat öt tagja vett részt, az országos bajnokságra nevezetteken kívül Ovlachi Sebestyén és Kriszte Hunor is. A Phoenixtől indult lányok mindketten ezüstérmet hoztak haza. A fiúk sajnálatos módon nem kerültek dobogóra, de mindenképp fontos szerepet játszott ez a verseny mindegyikőjük számára. Egyeseknek ez volt az első, „tapasztalatszerző” versenyük, másoknak pedig bemelegítésként szolgált az év hátralévő versenyeire. A nánási vetélkedő sajnos nem súlykategóriákban zajlott, a versenyzők csak kor és rang alapján voltak elosztva, ami sok helyen látható eltéréseket okozott méretek szempontjából. Leegyszerűsítve, a 160 centi magas személy könnyedén kaphatott ellenfélként egy kétméteres „adóvevő tornyot”. Hogy ez sportszerű vagy sem, nézőpont kérdése.

Az eddigi meccseken sportolóink jól teljesítettek és beleadtak mindent a tatamin játszódó csatákba, de az idei év tartogat még bőven kihívásokat nekik. Legközelebb a montenegrói Bar városában fognak megküzdeni az Európa-bajnokságon. Keményen gyakorol mindegyikük azért, hogy ne üres kézzel jöjjenek haza és hogy adjanak idén is okot arra hogy kis közösségünk büszke lehessen rájuk. Gratulálunk, sok sikert a továbbiakban, hajrá sportolók, hajrá Phoenix! Nagy tapsot és mindenki szorítson nekik az áprilisi Eb-n!


Írta: Bensicz Ádám