Kártyajátékban és sakkban próbálhatták ki magukat az érdeklődők a XVIII. Érmelléki Ősz szombati napján. Persze az közönség számára is nyitva álltak a Petőfi-líceum hűsöléssel kecsegtető ajtói a kora délutáni órákban. A földszint egyik terme az id. Todoszi Miklós kezdeményezésében megszervezett kártyamérkőzésnek adott otthont. A huszonegy, főként felnőtt nevező egymással párokban versengett, a hangulatot így a bölcs ellenfelek hűvös csendje határozta meg.

 

 

 

 

 

A nagy kártyások szomszédságában az ifjúsági sakkversenyen a sakkban már rutinos diákok méretkeztek meg, összesen tizenketten. A verseny résztvevőit a Félix-kupa nyertes, mesterjelölt és hivatásos sakktanár, Veres János jegyezte, míg a bíró szerepét Törő Attila sakk-kedvelő diák töltötte be. A kezdés előtt a gyerekek megejtették a barátságos kézfogást, azután az asztalnak feszülve várták ellenfeleik első lépését.

 

 

 

 

 

A sportos délután végére már csak a csokalyi és nyíradonyi amatőr labdarúgócsapatok barátságos mérkőzése maradt. Kihagyott gólhelyzetek követték egymást, mire a háromszor húsz perces játék vége 7-0 lett érmellékiek javára.


Bíró Orsolya