Jótékonysági bált rendeztek nagykágyán

Azok, akik ismernek engem itt az Érmelléken nagyon jól tudják, hogy a foci az életem része. Gyerekkorom nagy szenvedélye ma is bennem él és bennem élt ezelőtt 7-8 évvel is, amikor Nagykágyán futótűzként terjedt a hír, hogy hazajött Circhelea Adrian, mindenki Adi-ja, a falu talán legjobb focistája. Ez nekem főleg csokalyiként nem mondott túl sokat, ezért is nagyon vártam már a találkozást a sráccal. Annyit tudtam róla, hogy eddig Belényes környékén élt, és akkor családi okok miatt kellett az apja szülőfalujába költözzön.

Azokban az időkben még falunapokat szerveztünk Nagykágyán, amelyeken mindig a legsikeresebb program a teremlabdarúgó-bajnokság volt. Itt sikerült megismernem az akkor még 16-17 éves mindenki Adi-ját. Vékony, nem túl magas, életerős emberünk elkápráztatott játéktudásával. Szó szerint azt csinált a labdával, amit akart, nem volt nehéz belopnia magát a sportszerető emberek szívébe. A magánéletben sem voltak gondjai, hamar szerzett barátokat, a lányok körében is nagy népszerűségnek örvendett. Mácsapusztára igazolt nagypályára, sajnos ott nem sokáig játszhatott, így maradt neki a nagy szerelme a kispályás foci.

A paptamásiak mellett, a Csokalyi Interstecsben is pályára lépett néhányszor.
2010 végén Csehországba ment dolgozni, majd a 2011-es évek elején haza látogatott és barátaival focizott, ami után térdfájásra panaszkodott. Nem vette komolyan, visszament dolgozni, de két hét után haza kellett jöjjön bedagadt a térde. Első orvosa azt mondta, hogy nincs nagy baj, víz van a térdén. Le is szívtak róla, de fájdalmai tovább tartottak. A következő szakorvos megtalálta a bajt, mindenki legnagyobb megdöbbenésére daganatot találtak a lábában. A hosszan tartó kezelés és operációk után, a tavalyi évben amputálni kellett a lábát térd fölött. Adi, mint a sportban sem, úgy az életben sem adta fel, néhány nehéz hét után, megtanult együtt élni helyzetével,örök jókedve visszatért, továbbra is közösségi életet élt. De az élet, mint oly sokszor, most is igazságtalanul lecsapott erre a fiúra, nemrég újra kórházba került, jelenleg kemoterápiára jár.

A Nagykágyai Buliszervíz együttes (Bondok Endi és Ormós Gyula) egy jótékonysági bált szervezett szombaton a helyi kultúrotthonban. Endi elmondása szerint 2140 lejt gyűjtöttek és a teljes bevételt Adi gyógykezelésére adományozták.
Lapunk oldalain még egyszer megköszönik minden adakozónak a segítséget, hisz ők tudják és bízunk benne mi is, hogy Adi sohasem adja fel.

Ő egy örök győztes a sportban és győzni akar most is!


Írta: Juhász György