Érolasziban a várva várt nősök és nőtlenek focimérkőzését az időjárás miatt csak június 9-én szervezték meg a helyi futballpályán. A délutáni programok alkalmával nemcsak a férfiaké volt a főszerep, hiszen a gyereknapot is megünnepeltük. Az események délután 16 órakor kezdődtek, amikor pályára állt a nős és a nőtlen csapat is. Gyerekek, szülők és nézők is szép számban érkeztek. A gyerekeknek szervezett programok alatt mindenki jól érezte magát. A lányoknak pomponokat készítettünk, amivel mindenki szurkolhatott a számára kedves csapatnak. Majd az arcfestés következett, amit fiúk és lányok, kicsik és nagyok egyaránt élveztek, a fiúk körében a Pókember hálója volt a leggyakrabban kért rajz, míg a lányok esetében a virág és a pillangó volt a legdivatosabb.


A délután folyamán volt még csokievőverseny, zsákban futás, kötélhúzás, lufipukkasztó-verseny is. Fiúk és lányok egyaránt kiválóan érezték magukat a csokoládéevk versenyén, mindenkinek fülig ért a szája a csokikockák láttán. Minden program sikeresen és vidáman zajlott, a gyerekek örömmel vettek részt a megmérettetéseken. A délután során bográcsost és babgulyást lehetett vásárolni, amelyek illatukkal csábították asztalhoz az érdeklődőket.
A szó- és gólcsatával teli mérkőzés a ntlen csapat 4-2 arányú győzelmével ért véget. A mára már hagyománynak számító mérkőzés ismét jó hangulatban telt, a meleg étel mellett pedig megbeszélhették a meccs lefolyását is.
A programot a Pro Érolaszi Egyesület szervezte, a gyereknapi programok lebonyolítója pedig Incze Mónika óvonő volt.

 
Fazekas Evelin