Családias légkörben zajlott a felújított nagykágyai református templom újraszentelése november 10-én. A vasárnap délutáni ünnepség istentisztelettel kezdődött, amelyen Csűry István királyhágómelléki református püspök hirdette az igét. Prédikációjában kifejtette, mennyire nagy boldogság számára, hogy ezekben a nehéz időkben is szépen épül az egyház. Az istentiszteletet követően a helyi gyülekezetben 2003 óta szolgáló Bara László lelkipásztor olvasta fel az elmúlt tíz év felújítási, építkezései munkálatok fontosabb momentumait, lépéseit. 2004-ben kezdték el a munkálatokat a templom és a parókia körül.
Az újjáépítést a templom teljes tetőszerkezetének cseréjével kezdték, majd egy pályázat révén a teljes templombelső felújítása következett, a épület külső felújítása 2013-ban történt meg. Az építkezést önkormányzati, egyházmegyei, gyülekezeti, pályázati támogatással sikerült megvalósítani. Időközben elkészült még egy ravatalozó, amit a nagykágyai lakosok nagy örömmel fogadtak, ezt Szabó Ödön Bihar megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő segítségével sikerült megvalósítani.
A templomszentelést követően vacsorával várták a vendégeket, a jelenleg is felújítás alatt lévő gyülekezeti házban. További jó munkát kívánunk a nagykágyai gyülekezetnek és vezetőiknek.

A. T.