Állásbörzét tartott a Human Service Agency Kft három munkatársa augusztus 24-én a székelyhídi városháza dísztermében. Boldis Péter menedzser, Kulcsár István projekt menedzser valamint Tódor Orsolya adminisztratív menedzser a börze első felében bemutatta az általuk képviselt céget, mely 2000-ben alakult és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozik. Ezt követően elmondták az érdeklődőknek, hogy egy Debrecenben található holland illetőségű fémipari gyárba keresnek dolgozókat csak hétvégi munkára, tizenkét órás műszakban. Szakmai elvárásként a lakatos vagy fémipari területen szerzett tapasztalatot említették, ám azt is hozzátették, hogy, ha valaki nem rendelkezik ilyennel, az még nem kizáró ok, hiszen a munka betanulható, csak a hozzáállás fontos.

A munka, melyre jelentkezőket kerestek munkakönyves állás, szeptember első-második hetétől kezdődik, és körülbelül három-négy hónapig tart majd. A vállalat a dolgozók szállítását is megoldja saját kisbusszal, de ha valakinek saját járműve van, mellyel többen be tudnának járni munkába, akkor a cég mind az üzemanyag-, mind a kopásdíjat kifizeti a tulajdonosnak.

Miután befejezték a vállalat bemutatását, a résztvevőkkel kitöltettek egy-egy regisztrációs lapot, majd pedig egy felvételi tesztet is. Boldis Péter elmondta, hogy ugyanerre a dátumra hegesztői munkakörben érdekeltek számára is meghirdették az állásbörzét, ám mivel erre nem volt jelentkező, ezért ezt a munkát és ennek feltételeit nem részletezték. Azt is hozzátette, hogy sokkal több emberre számítottak, mint a megjelent tizennégy, ami nagyon kevés ahhoz képest, hogy mennyi a lakosság, és hogy a polgármester, Béres Csaba minden segítséget megadott nekik az állásbörze lebonyolításához. Mikor a folytatásról kérdeztük röviden csak annyit mondott, hogy biztosan lesz, hiszen szükségük van a munkaerőre.

 

Pap Enikő