Lefestik a polgármesteri hivatalt

Érkörtvélyesen már egy éve működik az új épületben a polgármesteri hivatal, ahol belül mindent rendbe tettek. Jelenleg az épület kültéri festése zajlik. „Eljött annak az ideje, hogy egy szép színt is adjunk ennek az impozáns épületnek. Ennek az épületnek el kell térnie a többitől, ugyanis hivatal működik itt. Megszületett a döntés, kiválasztottunk két színt” – nyilatkozta Nagy István érkörtvélyesi polgármester. Bővítették a parkolási lehetőségeket, a polgármesteri hivatal hátsó udvarában fedett parkolót alakítottak ki az alkalmazottaknak annak érdekében, hogy több hely jusson azoknak, akik a hivatalba jönnek ügyes-bajos ügyeiket rendezni.

Segítik a mentősök munkáját

A helyhatóság munkatársai jelenleg olyan online programon dolgoznak, amelynek alkalmazásával a házszámokhoz GPS-koordinátákat rendelnek, amelyeket a rendőrség, tűzoltóság, mentősök rendelkezésére bocsátják, hogy ezáltal is segítsék a munkájukat. Ily módon szükség esetén könnyebben és hamarabb megtalálják a keresett házszámot. Így nem kell majd időt vesztegetni azzal, hogy arról érdeklődjenek, merre található egy adott házszám, tehát hamarabb eljutnak a bajbajutottakhoz.

Gumiréteg a focipályán

A közelmúltban gumiréteggel látták el az érkörtvélyesi focipályát, valamint lábteniszpályát is sikerült kialakítani. A gyerekek már régóta panaszkodtak arra, hogy a betonalapú focipálya növeli a sérülés kockázatát, ezért a helyi tanács úgy határozott, hogy az idén gumiréteggel vonatja be azt. „Ezt a munkát a megbízott cég elvégezte, a pályát át is adtuk, már lehet ott játszani, focizni. Tornaórát is lehet ott tartani, ameddig elkészül az iskola új tornaterme” – fejtette ki Nagy István. A gyerekek körében nagy örömet váltott ki a focipálya fejlesztése, vigyáznak is rá. Az elöljáró hangsúlyozta, hogy ez egy nagyon sikeres befektetés volt.

Tűzifát osztanak a lakosságnak

Itt az ősz és a hideg, az energiaárak pedig jelentősen emelkedtek, ezért időben gondoskodni kell a tüzelőről. A polgármesteri hivatal felvette a kapcsolatot az erdészeti hivatallal, és a következő képviselő-testületi ülésen döntenek majd arról, hogy milyen áron tudják majd biztosítani a tűzifát a lakosság számára a községi erdőkből. Nagy István polgármester kifejtette: ahhoz, hogy mi megállapítsunk egy árat, először az erdészeti hivatalnak kell árajánlatot tennie, amit mindenképpen figyelembe kell venni, ugyanis egy bizonyos határértéken kell maradni. Körülbelül 350 köbméter fáról van szó, amit a lakosság között fognak kiosztani a következő hetekben. Az elöljáró aláhúzta: az önkormányzat erdeiből minden évben van vágás, és úgy döntöttek, hogy a községben fogják azt kiosztani a rászorultaknak. Ez nem lesz ingyenes, de olcsóbb lesz, mintha az erdészettől vásárolnának.

Fejlesztési tervek a községben

Az érkörtvélyesi képviselő-testület ülésén a tanácsosok felvetették azt a problémát, hogy az orvosi rendelőknél várakozó betegeknek esetleg esőben kell állniuk. A helyi tanácsosok arra kérték a polgármestert, hogy vegye fel a kapcsolatot egy kivitelezővel, hogy teraszt építsen ki mindkét orvosi rendelő elé, azért, hogy civilizáltabb körülmények között tudjanak várakozni a lakosok. Nagy István polgármester közölte, hogy ez a terv is meg fog valósulni.


Írta: Ér hangja