Borcímke-kiállítást tervez a Székelyhídi Borászok Egyesülete a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) grafika és vizuális kommunikáció szakos, mesterképzős hallgatóinak és a városunk képzőművészeinek munkáiból. Ennek jegyében, a törvény előírta szabályok betartásával találkoztak az érdekeltek Székelyhídon november 19-én. A tervezési munkafolyamatot, amely a helyi borok címkéjétől a Székelyhídi Borászok Egyesületének teljes arculati tervének megalkotásáig terjed, dr. Balázs Zoltán, a PKE Képzőművészeti tanszékének adjunktusa vezeti.

A részben fizikai, zömében viszont online térben bemutatott munkák az Érmellék jellegzetességeit hozták: népi motívumokat, a hajdan kiterjedt lápvidék, mocsárvilág csodáit s volt olyan közöttük, ami a sósúti pincesor látképeit idézte. A székelyhídi képzőművészek csoportját Angyal Olívia és Guba-Kerekes Zsuzsa, míg az egyetemet több mint húsz érdekelt hallgató képviselte, így rendkívül változatos munkákat tekinthettek meg a jelen lévő érmelléki borászok.

A szervezők, Pálfi Noémi, az Erdélyi Magyar Borászok Egyesületének (EMBE) titkára és Domahidi Lóránd, a Székelyhídi Borászok Egyesületének elnöke ez úttal is kikérték dr. Balla Géza véleményét, aki sajnos most csak virtuálisan, de megtisztelte jelenlétével az eseményt.

A tervezett kiállítás időpontja még kérdéses, de amint a vírushelyzet és ennek megfékezésére hozott szigorítások enyhülnek és a terjedésének visszaszorítására hozott intézkedések ezt lehetővé teszik.


Írta: Rupárcsics Csilla Judit