Vranyecz Artúr bábrendező, a debreceni színház művésze volt az első felolvasó

Minden szombaton 11 órától mesét olvasnak a legkisebbeknek. A Székelyhídi Baba-Mama Kör által elindított program november végén indult és február végéig tart. Alkalmanként más-más olvasóvendég segítségével ismerhetik meg a mai meséket, mesekönyveket a gyerekek.

Felejthetetlen élménnyel lett gazdagabb mindenki, aki ott volt Vranyecz Artúr kolozsvári származású debreceni színművész, bábrendező felolvasásán. (ő rendezte a Két mese a hársfa alatt című bábjátékot. Most játsszák a váradi Lilliputban. Nagyon jó!) Egy kedves mai meséskönyvből, a Barni könyvéből olvasott fel (Zágoni Balázs, szintén kolozsvári mesélő tollából).

Az esemény fényét emelte az óvodások munkáiból ízelítőt nyújtó színes tárlat, valamint a mesekönyvek ez alkalomra rendezett kiállítása. A könyvkiállításon kicsik és nagyok megcsodálhatták a városi könyvtár legújabb gyerekkönyveit.
A baba-mama kör és városi könyvtár együttműködése nem új keletű, már az elmúlt években is több közös program volt. A mostani program megálmodója Palczert Judit, a baba-mama kör vezetője.

2

A felolvasáshoz a könyveket a könyvtár gyerekkönyvkínálatából fogjuk kiválasztani. Szerencsére ez nem jelent gondot, hisz a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap könyvtár-támogatási programjának köszönhetően nagyon sok értékes kiadványnyal bővült a könyvkínálatunk, ezen belül is sok-sok kortárs mesekönyvvel. A meseklubbal szeretnénk megismertetni, kicsit közelebb vinni ezen kortárs írók meséit az olvasókhoz.


Írta: Kerekes Terézia könyvtáros