Április 23-án első alkalommal szerveztek humorestet a székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színházban. Az esemény a Magyar Kormány támogatásával a Bethlen Gábor Alap finanszírozásával valósulhatott meg.

A Stand up comedy humortársulat egyik legnépszerűbb komikusára esett a szervezők választása, így ebben a műfajban az RTL Klub Showder Klub című műsorából, a Comedy Central tv csatorna adásaiból és a rádiókabarékból jól ismert Orosz György léphetett a székelyhídi színház világot jelentő deszkáira. 

Elkapkodták a meghívókat.

Mi sem bizonyítja jobban az előadás sikerességét, mint az, hogy a szervezők által kibocsájtott meghívókat nagyon rövid idő alatt elkapkodták a szórakozni vágyó nézők, s az előadás előtt egy órával már nem lehetett parkolót találni az érmelléki kisváros központjában.

A 350 néző befogadására alkalmas színház telt házasra sikeredett, s a humorest pedig fergetegesre. Orosz György a tőle megszokott nyugodt hangvételben ontotta magából a jobbnál-jobb történeteket, melyekre a közönség hangos nevetéssel és tapssal reagált.

Mi is lehet az előadóművész titka? Talán az, hogy az általa előadott történetek többsége bármelyikünkkel megtörténhet, bele tudjuk képzelni magunkat az sztorikba s ezáltal mi magunk is szereplőkké válhatunk.

Április 23-án 350 fő nevetett együtt az élet és a fantázia szülte vicces történeteken, melyeket még napok múlva is felemlegettek a nézők. Az előadás által sikerült kizökkenteni a közönséget a pandémia okozta bezárkózottság és a hétköznapok mókuskerekéből.

Orosz Gyuri az estet követően jó hangulatban beszélgetett, fotózkodott a közönség tagjaival, akik vidáman vitték haza a humorista által dedikált könyveket.

A Bethlen Gábor Alap támogatásával egy jó hangulatú, vidám est valósulhatott meg a székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színházban, melyre nem csak a helyiek, hanem az érmelléki kis régi közönsége is kíváncsi volt.


Írta: Ér hangja