A Székelyhídi városnapok vasárnapi programsorozatában, az ügyességi versenyek után Tibi és Marcsi bohóc szórakoztatta a gyerekeket. Volt ott ének, zene, répahúzás amit a jelen lévő gyerekek aktív szereplésével tettek felejthetetlenné a bohókás bohócok. A műsor végén a gyerekek és szülők is egy nosztalgikus limbózáson vehettek részt. A háttérben, színpad hátánál zajlott a Pusztai farkasok íjászegyesület bemutatója, ahol betekintést nyerhettünk őseink harcművészetébe.

Érdekességeket tudhattunk meg hagyományaikból, mindennapi életükből. Először íjászatban mutatták meg tudományukat, közben a fegyverekről is megtudhattuk melyiket mire használták, amit a közelharci technikák bemutatása követett. A székelyhídi Phoenix sportegyesület karatebemutatója volt a következő sorban. Különféle gyakorlatokat mutattak be a tehetséges fiatalok a közönség nagy örömére. És ne feledkezzünk meg a Baba-mama körről sem ami szintén nagy érdeklődésre talált a kilátogató családok körében.

A délutáni műsorfolyamot a tombolasorsolás zárta ahol értékes nyeremények találtak gazdára a helyi és nem helyi szponzorok jóvoltából. Ezen események hátterében zajlott a nagyszínpad berendezése az est nagy eseményére. István a király rockoperára készültek a nyíregyházi Mandala dalszínház technikusai, szereplői.

http://www.youtube.com/watch?v=K7NGIb1lVf8&index=2&list=UUFMEYdxyIXYDKxOVZLwyZDA


Írta: Nagy Béla