A II. Székelyhídi Városnapok programjában idén először kapott helyet a most kilencedik alkalommal megrendezett TDC Táncfesztivál. Az ötlet, hogy egybeolvadjon a két rendezvény nagyon sikeresnek bizonyult, hiszen a több száz táncos szüleik, rokonaik kíséretében hosszú, színes tömött sorokban felvonulás keretében érkeztek a városközpontból a stadionba, s ott mintegy három órán át szórakoztatták népes közönségüket. A tündéri gyermekek mókás táncain át, a nagyobb csoportok csábító szambáin keresztül, a TDC profi koreográfiái a zene és a tánc palettájának szinte minden színét felvonultatták.

Az Oláh Katalin által húsz éve vezetett Tini Dance Center Táncstúdió apraja és nagyja az elmúlt egy évben tanultakat adta elő a Béres Csaba polgármester, Major Lóránd kultúrigazgató, Barabás Jolán és Ádám Ágnes tanítónőkből álló nagyérdemű zsűri előtt.

BÉRES CSABA POLGÁRMESTER IS FELVONULT A TÁNCOSOKKAL

A színes koreográfiák, és az ügyesebbnél ügyesebb táncosok láttán a zsűri „döntésképtelenné” vált, így minden csapat oklevelet vehetett át. Így lett az érmihályfalvi Fresh dance a legtündéribb, a székelyhídi Kölyök dance a leglendületesebb, a székelyhídi Táncmanók a legaranyosabb, a bihari B-like a legdinamikusabban fejlődő, a szintén bihari Happy dance a legvidámabb, a bihardiószegi Turbó Dance a legritmusosabb, a szintén Diószegről érkezett Gumimacik a legjátékosabb, és nagy testvéreik, a Master Dance a legérzékibb, míg a Székelyhídi TDC a legsikeresebb csapat. A délután további részében a városnapok nagyszínpadán fellépett a székelyhídi néptánccsoport. Előadásukat több százan kísérték szemmel és jutalmazták bátorító és elismerő tapssal. A programban stílusváltást végrehajtva lépett színpadra a Csorba Roland által vezetett Enemy Dance Crew, akik lendületes hiphopkoreográfiákkal szórakoztatták a nagyérdeműt.

A vasárnap első koncertjét a székelyhídi dobossal, Pop Dáviddal dübörgő Steel Cross zenekar tartotta. Ekkora a színpad előtti tér igazi rockerekkel telt meg, akik végigcsápolták a fiatal zenekar koncertjét. Később a TDC 20 című gálaműsort tekinthették meg a városnapozók, akik megtudhatták, hogy a székelyhídi csoport továbbjutott a Hungary’s Got Talent selejtezőin, így július 6-án a budapesti sztárzsűri előtt mutathatják meg tudásukat. A vasárnap egyik várva várt sztárvendége Aradszky László volt, aki kedves, vicces konferálásokkal tette emlékezetessé koncertjét. Azt gondolhatnánk, hogy Aradszky az idősebb korosztály nagy kedvence, ám a közönséget végignézve László dalai örökérvényűnek tűnnek, hiszen a tinik és a középkorosztály is együtt énekelt családias hangulatban.
A II. Székelyhídi Városnapok utolsó koncertjét Janicsák Veca (portrénkon) tartotta, aki saját dalokkal és feldolgozásokkal is megörvendeztette közönségét. Előadott dalai között voltak vidám, pörgős hangvételű és komolyabb lírai dalok is. Veca nem kímélte hangszálait, s a koncert utolsó dalaként az örök kedvenc Most múlik pontosant is elénekelte.

JANICSÁK VECA

Pontosan vasárnap éjszaka múlt el a városnap, mely reméljük sokak számára maradandó élményeket tartogatott és mely természetesen a megszokott pompás tűzijátákkal zárult.


Írta: Fekete Katalin