Használhatják a székelyhídi adózók az elektronikus rendszert a helyi adók, szemét és egyéb díjak, valamint bírságok kifizetésére a hét minden napján, a nap bármely órájában. Fizetni lehet bármely bank által kibocsátott VISA-, VISA Electron-, Mastercard- vagy Maestro-típusú betéti vagy hitelkártyával. A rendszer teljesen biztonságos, megfelel a Romániában használatos 3D Secure-szabvány elektronikus fizetésre vonatkozó tanúsítványainak.

A fizetéshez először be kell lépni a székelyhídi polgármesteri hivatal honlapjára (www.sacueni.ro) és azon belül a Plăți online fülre kell kattintani. Magánszemélyek a személyi számmal (CNP), jogi személyek az adószámmal (CUI) tudnak bejelentkezni és fizetni. Az oldalon ellenőrizhetőek a befizetendő összegek, az esetleges késedelmi, illetve büntető kamatok napra pontosan aktualizálva, a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Kiválaszthatjuk, hogy melyik adókat vagy díjakat akarjuk kifizetni. Megjelenik a kiválasztott díjak és adók összege, ezt vissza kell igazolni, ami után aktiválódik az Online fizetés gomb. A fizetési szándék megerősítése után megtörténik az átirányítás az online fizetési oldalra, ahol ki kell tölteni a kártyaadatokat, amellyel fizetni akarunk. Az adatok titkosságát a hatályos nemzetközi jogszabályok garantálják. A rendszer ellenőrzi a kártya adatainak helyességét, majd a tranzakciót érvényesíti vagy érvényteleníti. Érvényes tranzakció esetén a rendszer átirányít a globalpay.ro oldalra, ahonnan letölthető a befizetés igazolása. Ha a tranzakció érvénytelen, nem történik sem befizetés, sem adósságrendezés.

A rendszer lehetővé teszi a bírságok befizetését is – a büntetési jegyzőkönyv adatai alapján – a kiállítástól számított 15 napon belül. Az online adófizetés nem jár pluszköltséggel!


Írta: Székelyhíd városvezetése