Új önkéntes érkezett az Ér Hangja Egyesülethez

Számos országból fordultak már meg nálunk önkéntesek az Ér hangja Egyesület és más szervezetek jóvoltából. Lassan megszokottá válik városunkban, hogy külföldi szót hall az ember, mikor végigmegy az utcán.

A legutóbbi felhívásukra most egy magyar lány érkezett hozzánk, aki rendezvényszervezőként fog tevékenykedni az elkövetkező kilenc hónapban.

Vigh Viktória 19 éves, a középiskolát frissen végzett diáklány, aki a magyarországi Hajdúbagos településről érkezett hozzánk. Viki fogorvosi szakra készül és a középiskola befejezése után egy évet a tanulmányaira való felkészüléssel és önkéntes tevékenységgel szeretett volna tölteni. Terveire szinte azonnali válaszként érkezett volt tánctanárnője telefonhívása, aki a székelyhídi Ér Hangja Egyesület felhívásával kereste meg. Nem is tétovázott sokat, azonnal jelentkezett és vetélytársak híján ő lett a biztos befutó.

A rendelkezésére álló kilenc hónap alatt 27 rendezvényt fog megszervezni, melyből kilenc kulturális jellegű rendezvény lesz, mely a magyar kultúrát népszerűsíti majd. Bár még csak nemrég (október elején) érkezett hozzánk, de nem sokat tétovázott, azonnal belevetette magát a munkába. Eddig besegített már az Erasmus-programok népszerűsítésébe és a végzős osztályoknak szóló nem formális oktatást bemutató projektben is részt vett. Ezeken kívül hozzálátott a saját munkáihoz is, kézműves foglalkozásokat szervezett négy kisiskolás osztály tanulóinak, Őszi kopogtató megnevezéssel.

A jövőbeli tervei közt van egyesületünk korrupcióellenes kampányában, valamint a IV. adventi érmelléki fonó megszervezésében való segítségnyújtás. Reményei szerint még sok kézműves foglalkozást szervez majd a kicsiknek, pályaválasztási tanácsokat szeretne adni a nagyoknak, végzős osztályok tanulóinak, valamint a különböző világnapok témakörében is szívesen szervezne foglalkozásokat.


Írta: Ványa Blanka