Ma 10 órától a stadion területén szabadtűzi főzőversennyel indul a nap, amely irányból valószínűleg majd ínycsiklandó illatok csábítgatnak bennünket. Ezzel párhuzamosan a Petőfi Sándor Elméleti Líceumban kártyabajnokság zajlik, a focipályán pedig a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület tagjainak bemutatója látható.

11 órai kezdettel folytatódik a sportbemutatók sora, ekkor a Phoenix egyesület karatésai forma- és töréstechnikai gyakorlatokkal szórakoztatják a közönséget.

Idén elsőként mutatkozik be városunk erős embere, Toldo, aki igen nehéz súlyokkal játszadozik és déltől egy fantasztikus show keretében mutatja meg mindazt, amit hosszú évek edzései eredményeztek. 13 órától gyerek és felnőtt labdarúgást nézhetnek a foci rajongói, majd 15 órától a Tini Dance Center Táncstúdió csapatai (képünkön) indítják a nagyszínpadi produkciók sorát. A székelyhídi néptánccsoport és a szintén helyi Enemy Dance Crew folytatja a táncot délután hattól, majd keményebb vizekre evezve a Steel Cross zenekar csap a húrok közé.

Az este folyamán látható lesz a TDC táncshow-ja, majd az idősebb korosztály nagy kedvence, Aradszky László koncertezik (21.10). A II. Székelyhídi Városnapok zárókoncertjét este tíztől Janicsák Veca tartja, akinek fellépését a tombolasorsolások követik. A rendezvénysorozat idén is pompás tűzijátékkal zárul.


Írta: Fekete Katalin