A Caritas Catolica sokoldalú szolgáltatásokat fog végezni a betegek otthonában

 

 

Házigondozás ügyében tartottak megbeszélést a nagyváradi Caritas Catolicától érkezett küldöttséggel Január 27-én a polgármesteri hivatal képviselői. Béres Csaba polgármester, Rajna József igazgató, Tóth Andrea, a házigondozó program felelőse, a négy hollandiai támogató, Menyhárt Éva asszisztensnő meglátogatták a székelyhídi házigondozó-központ irodáját és márciusra tervezett hivatalos megnyitásáról döntöttek. A Caritas Catolica segélyszervezet keretén belül 1997 óta működik házigondozás, jelenleg a következő városokban van házigondozó központ: Nagyvárad, Szalonta, Fugyivásárhely, Mihályfalva, Élesd, Margitta.
A következő szolgáltatásokat végzik a betegek otthonában: injekciók, infúziók beadása, sebek, felfekvések kötözése, vérnyomás és vércukorszint mérése, a betegek személyes higiéniájának biztosítása, gyógytorna, vizeletkatéterek felhelyezése, különböző segédeszközok kölcsönzése.
A szolgáltatásaik akkreditálva vannak, szerződésük van a megyei egészségügyi biztosítópénztárral (CAS Bihor). Az egészségügyi biztosító (CAS) által elszámolt szolgáltatásokat a beteg nem fizeti.

 

 

Ér hangja