A munka ünnepén a székelyhídi polgármesteri hivatal és a helyi RMDSZ közösen majálist szervezett a székelyhídi sportcsarnokba. A kikapcsolódni vágyókat, kicsiket és nagyokat szines és változatos programokkal várták a szervezők. A reggel 9 órai kapunyitást követően a résztvevők felállíthatták a májusfát és elkezdhette  készíteni a bogácsosát, amit a zsűri később pontozott. A szervezők, a szabadtűzi főzőverseny minden résztvevő csapatát egy-egy liter borral jutalmazták.  Az érdeklődőknek a Stihl Timbersports romániai favagók csapatának öt tagja tartott bemutatót.

A felnőtt résztvevők darts, póker, motor és lábteniszversenyeken vehettek részt.

 

 

A pókerverseny győztese egy póker szettet vehetett át, míg az ügyességi motorverseny I., II, III. helyezetjei 20, 15, illetve 10 literes benzinvásárlási utalványt nyertek.

Ez idő alatt a gyerekek is számos vetélkedőn mérhették össze tudásukat: futóverseny, zsákban futás, kötélhúzás, bicikliverseny. A gyerekversenyek győztesei a kolozsvári Polis Kiadó jóvoltából értékes könyveket, plüssállatokat, édességet vehettek át a megméretettést követően. A felsorolt programok mellett az érdeklődőknek ingyen megmérték a vérnyomását, ezenkívül vidámpark, lacikonyha, sörsátor szórakoztatta a résztvevőket.

 

 

Ér hangja