Az Újfehértóról (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) érkezett fúvószenekar kísérte hajdúböszörményi mazsorettegyüttes parádéjával kezdődtek a II. Székelyhídi városnapok péntek délután. A Bóc Péter által vezényelt zenekar és a Futaki Renáta vezette táncos lányok közös előadása méltó nyitása volt a városnapi rendezvénynek.

A „turulmadaras” emlékmű tövében elsőként Béres Csaba polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédét román és magyar nyelven tartotta, s a jelenlévő Nevzat Efsen Dubajból (Egyesült Arab Emírségek) érkezett üzletember tiszteletére angolul is szólt néhány szót. A polgármester beszédében kifejtette, hogy a többnapos rendezvénysorozat lényege maga az ember és az emberi kapcsolatok: legyünk együtt ezen a pár napon, letéve a gondokat. Töltsük jó hangulatban, szórakozással, kikapcsolódással az időt. „Jó szórakozást kívánok az előttünk álló szép napokhoz, sok sikert és boldogságot közös életünk építéséhez” – zárta beszédét a városvezető.

A hivatalos városnapi megnyitót dalaival, énekeivel színesítette a Béres Csilla által vezetett Búzavirág népdalkör és a Bozsoky Sára vezénylete alatt működő Halleluja református egyházi énekkar.

Szabó Ödön, a térség RMDSZ-es parlamenti képviselője üdvözölte a tavaly meghozott döntést, mely szerint a város legnagyobb rendezvénysorozata, az Érmelléki Ősz radikális változáson ment át, s új kulturális, zenei, sport és gasztronómiai tartalommal megjelent a városnapi programkavalkád. „Így kell a hétköznapokból ünnepnapokat varázsolni, melyeken találkozhatunk egymással és melyekből erőt meríthetünk a hétköznapok mókuskerekéhez” – mondta a képviselő.
Az ünnepi megnyitó a Milleniumi emlékmű koszorúzásával zárult, ahol a városvezető, az önkormányzat, a politikai és civil szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat.


Írta: Fekete Katalin