A mai nap kissé szeles délutánján megkezdődtek a Székelyhídi Városnapok. Az ünnepi megnyitót a Tini Dance Center és a Fresh Dance tánccsoportok előadásai indították a város főterén, melyeket a helyi és az ez alkalomból Székelyhídra látogató elöljáróságok ünnepi beszédei követtek. Felszólalt Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere, Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője, Kókai Rita, a magyarországi Gyermely polgármestere és Johann Springer, a németországi Kirchdorf am Inn polgármestere, aki Kovács János kísérőjeként tette tiszteletét nálunk a díszpolgáravatások alkalmából.

A felszólalók beszédjeikben kiemelték az ünnepi rendezvénysorozat kettősségét: egyrészt, Székelyhíd városi rangra emelkedésének tizedik évfordulója, valamint az első székelyhídi városnapok alkalmából.

Az egyes beszédeket a székelyhídi Búzavirág népdalkórus és a székelyhídi Férfikórus dalai váltották, végül Szabó József szavalatát hallhatta a közönség, aki Vörösmarty Mihály Szózat-át adta elő.

A megynitó záróeseményeként a jelenlévők meghajlással fejezték ki tiszteletüket, megkoszorúzván a Székelyhíd főterén álló millenniumi emlékművet.


Írta: Szamos Mariann