Második alkalommal vettek részt hittantáboron a gyerekek június 23-27 között Székelyhídon. Az érdeklődés idén is nagy volt, több mint száz gyermek jelentkezett, és vett részt az ötnapos rendezvényen a Székelyhídi Római Katolikus Plébánia jóvoltából.  A tábort Boldog Bogdánfi Szilárd püspök oltalmába ajánlották a szervezők.

A rendezvény főszervezője, a székelyhídi  katolikus templom kántora, Csaplár Angéla foglalta össze a csaknem egy hetes tábor eseményeit. A  reggeleket szentmisével indították a táborozók, és ezt követően zajlottak a nap további programjai.

A színes programokat  a Karizmatikus Közösség, Majoros Tibor, Angyal Olivia, Kovács Ágnes (a székelyhídi Gyermek Jézus otthon vezetője), az Ijász Egyesület, Fügedi Anikó, valamint a székelyhídi tanítónők, a telki általános iskola tanárjai biztosították.

A szülők és nagyszülők nagy szeretettel sütöttek-főztek, biztosítván a gyerekek számára a reggelit és az ebédet. A meghívott hitoktatók ez alkalommal Szűcs Attila, diószegi plébános, Tyepák László, margittai káplán és Kurila Gábor, szentjobbi plébános voltak.

A tábor díszvendége Böcskei László püspök volt, aki megtisztelte jelenlétével a résztvevőket. A gyermekek izgatott készülődés eredményeként egy-egy evangéliumi rész bemutatásával kedveskedtek az egyházi méltóságnak.

A rendezvény talán legkedvesebb momentuma volt, amikor a gyermekek az otthonról elhozott kedves tárgyakat az oltár elé helyezték, és ezeket Szűcs Attila és Duma Ferenc plébánosok megáldották.

 

 

 


Írta: Szamos Mariann