Nyilvános jubileumi ünnepséget szervezett az Ér Hangja Egyesület É(r)vforduló névvel, hiszen ötéves az Ér Tv, és Ön, kedves Olvasó, az Ér hangja 100. lapszámát tartja a kezében!

Az ünnepi műsor az egyesület elnöke, Aszalós Tímea rövid köszöntőbe­szédével indult, majd a „médiakonszern” kezdeteire emlékezett Béres Csaba polgármester. Ezután a múltra utaló sok információt egy kivetített bemutatóban láthatták összekapcsolódni a megjelentek, amely lépésről-lépésre illusztrálta, hogyan is jutott el az Ér hangja az első, 2009-es lapszámától egészen máig. Ugyanígy az Ér Tv történetét is követhették 2013-tól napjainkig.

Az estnek több fénypontja is volt. Először is az Ér Tv munkatársai bemutatták Érmellékről szóló kisfilmjüket, amelyet aztán a hétvége során a városnapok színpada melletti kivetítőn is láthatnak a nézelődők. Ezt követte Pallagi Ildikó tanárnő Beethoven- és Bach-művet meg­szólaltató zongorajátéka, amely szokásos módon mindenkit elvarázsolt. Az i-re a pontot Marosán Csaba színművész (képünkön), a Kolozsvári Állami Magyar Színház utazó nagykövete tette fel Humor az irodalomban elnevezésű, nagy sikerű estjével, amely egyaránt tartalmazott Romhányi-verseket és a nagy költőklasszikusok műveinek megnevettető átiratait is.

Így kevés érdeklődővel, de méltóképpen emlékezhettek meg az évfordulóról a havilap olvasói és az online televízió nézői.


Írta: Bíró Orsolya