Háromnapos rendezvénysorozattal várja volt hallgatóit az egyetem

Az egyetemen végzett hallgatókat szólítja meg az a 2021. június 10–12. között sorra kerülő rendezvénysorozat, amelyet a Babeș–Bolyai Tudományegyetem szervez a Karriertanácsadó, Pályaorientációs és Alumni Központ segítségével. Az Alumni Days elnevezésű esemény célja újra találkozni és feleleveníteni a kapcsolatot az alumnusokkal, keretet teremteni a viszontlátáshoz és nosztalgiázáshoz, illetve hogy a végzettek családjaikkal együtt tölthessenek el egy napot diákéveik kedvenc helyszínein.

Az eseményt a szervezők hibrid jellegűre, azaz fizikai jelenlétet igénylő és az online térben zajló rendezvényeket tartalmazó programsorozatnak tervezik, így azok is részt vehetnek a találkozókon, akik nem tartózkodnak Kolozsváron.

Az Aula Magnában megszervezett csütörtöki hivatalos megnyitó, az AlumniTalk beszámolók és az Alumni Gála élőben is követhető lesz a közösségi oldalakon. Pénteken az aulában a magyar tagozat iselőadásokat szervez humán-, társadalom- és természettudományi témákban, ezek célja, hogy a végzettek betekintést nyerjenek az egyetemen zajló legfrissebb, legérdekesebb kutatásokat illetően. A csütörtöki naphoz hasonlóan ezekhez a prezentációkhoz online is lehet majd csatlakozni.

A pénteki nap programját az egyetem karainak rendezvényei is színesítik, ezek főképp szervezett formában zajló alumnitalálkozókat és további előadásokat jelentenek, míg a szombati napot kizárólag a kikapcsolódásra szánják a szervezők: a Babeș–Bolyai Tudományegyetem volt hallgatói családjaikkal együtt ingyen látogathatják a Botanikus Kertet és a Iuliu Hațieganu Sportparkot. A Botanikus Kertben a diákéveket felidéző élmény- és fotókiállítás, illetve a Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar diákjainak zenés fellépése is várja az oda látogatókat.

Esős idő esetére, vagy azoknak, akik nem tartózkodnak a kincses városban, a szervezők virtuális egyetem- és városnéző túrákkal, online megtekinthető fotó- és élménykiállításokkal, egyetemi tematikájú kincskereséssel készülnek, hogy egy kis időre mindenki ismét diáknak érezhesse magát.

Az Alumni Days folyamatosan frissülő programjáról a http://alumni.ubbcluj.ro/alumni-days/ linken lehet tájékozódni.


Írta: Ér hangja