Angyal Zoltán a kunmadarasi reptér szomszédságából, Kunhegyesről érkezett a városnapokra, hogy az általa kitalált és begyakorolt motorostrükkökkel kápráztasson el bennünket.

Minden 2002-ben kezdődött Kunmadarason, ugyanis Zoli, a kaszkadőr ekkor fertőződött meg az égett gumi illatával, melyet azóta is kigyógyíthatatlanul szív.

Még a „fertőzés” évében vásárolt két MZ-t, amelyekkel gyakorolni kezdett. Már ebben a kezdeti időszakban látszott, hogy ezt a műfajt bizony neki találták ki. Hihetetlenül rövid idő alatt sikerült nagyon nehéz mutatványokat megtanulnia, és még saját gyakorlatokat is kifejlesztett. Már ebben az időszakban számos magyarországi és külföldi bemutatója volt, pedig ekkor még nem volt „nagy motorja”, amellyel versenyeken rajthoz állhatott volna. Erre 2005-ig kellett várnia, ekkor kapta meg akkori támogatójától az első versenyképes járgányt.

Már az ezt követő évben be is indult versenykarrierje. Megnyerte a magyarországi bajnokság összes fordulóját, a német nemzetközi versenyt, valamint második helyen végzett összetettben a háromfordulós Európa-bajnokságon. 2007-ben összemérte erejét a világ legjobb versenyzőivel a világbajnokságon, amit egyedülálló gyakorlatainak köszönhetően sikerült is megnyernie. Két évvel később egy újabb kihívás, újabb kontinens meghódítása volt a cél. Ekkor Amerikában versenyzett, ahol szintén a legjobbnak bizonyult.

A világbajnok, a kétszeres Európa-bajnok, a sokszoros román bajnok Angyal Zoltán a legnépszerűbb motoros rendezvények viszszatérő vendége, s most itt Székelyhíd központjában lovagolta meg járgányait, rajzolta a köröket, égette a gumikat, borította be füsttel népes közönségét.

Karrierjében a legnagyobb hangsúlyt az új, egyedi gyakorlatok kidolgozására fekteti, mellyel új dimenziót nyit az általa képviselt sportág, a stunt riding berkeiben. Minden bizonnyal a lángoló Angyal által bemutatott gyakorlatok az idei városnapok kiemelkedő show-ja volt.


Írta: Fekete Katalin