Több száz diák vetélkedett a Petőfi-líceum közkedvelt rendezvényén

 

A közkedvelt iskolai programot, a másfél napos Sulimaratont ötödszörre rendezték meg a Petőfi-líceumban. Május 19-én ismét berendeztük az osztályainkat, álruhába bújtunk, kikentük magunkat, s előadtunk, ezúttal ki-ki egy-egy zenei stílust képviselve (az előző években országokat, történelmi korokat jelenítettünk meg az osztálytermekben), a program a Zenetúra címet viselte. Úgy vélem, mindenki jól érezte magát a „túra” közben. Ezen kívül, szintén csütörtökön, lezajlott a 7próba nevű vetélkedő keretébe tartozó tájfutás, valamint a külön programnak számított pókerest is.

 

A diákok 10–15 fős csapatokat alkothattak, s indulhattak a 7próbás vetélkedőn. A 7próba versenyszámai megmozgatták a diákok végtagjait, agytekervényeit, kreativitását és persze az idegszálaikat is. Ebben az évben 24 csapat jelentkezett, és nagy részük igen jó eredményt ért el. Azonban talán már nem is meglepő, de ez alkalommal is az Ászok csapata nyerte el az első helyet, már negyedik alkalommal. Gratulálunk nekik, hiszen nagyon jól szervezett csapat.

Azok sem unatkoztak ám, akik nem kívántak részt venni a 7próbában, ugyanis számtalan program várta az érdeklődőket ezen kívül is, például: kerékpáros ügyességi verseny, bográcsfőzés, fodrászverseny, számítógépes és kulturális vetélkedő, fotó és filmvetítés, lovasbemutató, favágóbemutató, tánc- és zenei előadások, tombolasorsolások, karaoke, stb. Színes volt a választék, úgy vélem. Köszönet érte első sorban a szervezőknek, továbbá a Scola Nostra Egyesületnek, a Communitas Alapítványnak és a többi támogatónak.

 

A szervezők ez alkalommal is alaposan kitettek magukért, és hál’ Istennek a diákok részéről igen nagy volt az érdeklődés. Reméljük, jövőre újra szervezhetünk valami hasonlót, ezáltal is színesebbé téve a hétköznapokat és persze reméljük, hogy a következő alkalommal érdeklődő tanáraink köre is bővülni fog!

 

Major Zsuzsa