Ismét színesebbé tették a székelyhídi líceum diákjainak mindennapjait a már hagyománnyá vált Petőfi-hetek rendezvénysorozat különböző iskolán kívüli tevékenységei november 11. és 22. között. (Ez nagyjából megfelel annak az időszaknak, amikor 1843-ban Petőfi Sándor Székelyhídon tartózkodott.)
Az ötödszörre megszervezett rendezvénysorozat széles felhozatalban megtalálhatóak voltak az olyan programok, amelyek szinte minden alkalommal elmaradhatatlanok, mint például a foci és a sakk, de voltak teljesen újak is, mint a debreceni Más Mozaik Egyesület által megvalósított bicikligyorsulási verseny, a Goldsprint, amivel még nem eddig nem találkozott a székelyhídi közönség. Ez egy nem hagyományos gyorsulási verseny, hanem az 500 méteres távot úgy kell letekerni egy helyben, speciális biciklivel, hogy a különbséget a két versenyző közt kijelző mutatja, ami még látványosabbá teszi a futamot. Ennek a versenyszámnak a lebonyolításában Porcsin Levente Goldsprint bicikligyorsulási világbajnok segített.

A palettán szerepelt még a debreceni rocksulisok jóvoltából két rockkoncert, a múzeum épületében: a rocksulis fiatal tehetségekből álló Amuseic, illetve az Acoustic Gallery, amelyet rocksulis tanárok alkotnak, élen Korokani Árpáddal, aki tagja volt a 2008-as Társulatnak, többek közt a P. Box és az Omen énekesével.
Rendeztek még bicikliügyességi versenyt, élménypedagógiai foglalkozást, stafétát, mesemondó versenyt, civilizációk nagy túráját és mézeskalácssütést is. Ezentúl akárki belebújhatott Petőfi vagy Júlia bőrébe egy fotó erejéig az iskola előcsarnokában.
Köszönet jár minden diáknak és tanárnak, akik segítettek a programok sikeres megszervezésében, és azoknak a diákoknak is, akik fontosnak tartották, hogy ellátogassanak ilyen programokra. Reméljük, legközelebb is legalább ilyen jól fog elsülni ez a rendezvénysorozat! A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

Székely Annabella