Újra megszervezte lovastáborát Érköbölkúton a Rákóczi család néhány évnyi kihagyás után. Július 4–6. illetve 11–13. között festői táj és barátságos környezet várta mindazokat, akik először vagy már sokadik alkalommal tértek vissza a táborba. A tábor utolsó felvonására július 18–20. között kerül majd sor.

Rákóczi Andrea, a tábor lovasedzője elmondta, hogy nemcsak azt sajátíthatták el a gyerekek, hogyan kell lovagolni, hanem azt is, miből áll maga a lovaglás. Nemcsak arról van szó, hogyan ülünk fel a lóra, hanem miképpen ápoljuk és hogyan gondozzuk az állatot. Ezek nagyon fontos feladatok, mert ha valaki nem tudja őket teljesíteni, akkor nem mondhatja magát lovasnak. Itt a táborban azonban lehetőség volt arra, hogy mindezeket a dolgokat megtanulják, és a gyerekek nagyon örülnek ennek. Idén a tábor struktúrájában is különbözött az előző évektől, a szervezők olyan korcsoportot céloztak meg, akik körülbelül egyidősek.

A tábor lényege nem az edzés volt, hanem inkább a lovak és a lovakkal való bánásmód megismerése. Emellett különböző szabadidős tevékenységeket is biztosítottak a szervezők, hogy senki se unatkozzon és mindenki jól érezze magát. A tábor a résztvevők létszáma szempontjából korlátozott volt, hiszen a lovaglás sem tömegsport, de mindenki, aki részese volt, örömét lelte benne és szívébe zárta. A csodálatos élmény, a lovaglás és a lovak iránti szeretet több, az előző években a táborban résztvevő fiatalt is arra sarkallt, hogy idén önkéntesként visszatérjenek segédkezni.


Írta: Szyártó József László