Nagy nyüzsgés volt a Sulimaraton napján, május 20-án a Petőfi Sándor Elméleti Líceumban, a sportcsarnokban, illetve a sportpályán. A jelenlévő diákok a legkisebbektől a legnagyobbakig, tanárok és tanítók mind részt vettek a hetedik alkalommal megszervezett iskolanapon.
 
A diákok idén csapatversenyeken is megmérethették tudásukat és rátermettségüket. Az általános iskolások és a középiskolások véletlenszerűen négy-négy nagy csapatra voltak felosztva, akik ezen belül több úgynevezett alcsapatot hoztak létre, hogy minél több versenyszámban tudjanak megmérkőzni. A csapatnevek színes, kitalált ételek nevei voltak, vicces formában. Az általános iskolások a Kék Kelbimbók, Piros Palacsinták, Sárga Spenótok és a Zöld Zakuszkák által voltak képviselve, a középiskolások pedig a Lila Lecsók, Narancssárga Nokedlik, Rózsaszín Rizsfelfújtak, illetve Szürke Szalonnák névre hallgattak.

Az alcsapatok fociztak, streetballoztak, stafétáztak, voltak bicikliügyességi versenyen, City Touron, ahol kreatív feladatokat kellett terepen elvégezni, barkácsoltak babaházat az óvodásoknak, felfestették az udvar kövezetére az iskola logóját, illetve színesre dekorálták az udvaron lévő padokat, össze kellett állítsanak majd bemutassanak egy tánckoreográfiát, karaokéztak és nem utolsó sorban élménypedagógiai foglalkozáson vettek részt.
A versengést az általános iskolások közül a Kék Kelbimbók nyerték, a középiskolások között pedig a Szürke Szalonnák és a Narancssárga Nokedlik holtversenyben végeztek az első helyen, ugyanakkor minden csapat megérdemli a dicséretet, hiszen igazán kitettek magukért.
 
A versenyszámok mellett volt tombola is, tanár-diák focimeccs, amit a diákok nyertek 6-4-re, és az osztályoknak lehetőségük nyílt valami finomat sütni-főzni a szabadban.
 
Köszönet jár a szervezőknek, akik ez alkalommal is igyekeztek mindent pontosan, körültekintőn irányítani és remélhetőleg jövőre legalább ilyen sikere lesz a Sulimaratonnak.
 
Székely Annabella