A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata ismeretterjesztő, játékos előadásokat és foglalkozásokat hirdet középiskolásoknak 2014. április 7 – 11 között, a „Tudj többet, légy jobb!” rendezvénysorozat keretében. A Magyar Tagozat oktatói ellátogatnak Kolozsváron és Erdélyszerte iskolákba, ahol tudománynépszerűsítő elődásokat és foglalkozásokat tartanak. Egyetemlátogatásra is sor kerül.

A BBTE Magyar Tagozata szeretne hozzájárulni a legtöbb magyar nyelvű iskolában zajló „másképp” programhoz, melynek célja, hogy a diákok szerteágazó ismeretekre tegyenek szert és nagyobb érdeklődéssel, nyitott szemmel járjanak, tudatosabban és kellően informálva válasszanak egyetemet. Az ismeretterjesztő, játékos előadások segítenek, hogy a diákok célirányosabban érdeklődjenek a világ dolgai iránt, tudatosabban építsék jövőjüket.
A BBTE előadásai betekintést nyújtanak a különböző tudományterületekbe és a magyar tagozat oktatási kínálatába. Lehetőséget biztosítanak arra, hogy a diákok feltegyék kérdéseiket azoknak az előadóknak, akik majd taníthatják őket, hogy többet magtudjanak a tananyagokról, az órákról, az őket érdeklő egyetemek tevékenységeiről. Szó lesz tanulmányokról, lehetőségekről, kutatásról, egyetem körüli tevékenységekről és ami még hasznos lehet a leendő egyetemisták számára.

A programkínálatról az egyetem honlapján lehet részletesebben olvasni: itt