^ Vissza Fel
Zajgó címke bejegyzései:

„Maradjunk még egy kicsit!” – minden percét élvezték a kicsik a Zajgó néptánctábor hagyományőrző foglalkozásainak

Diáksarok,Kultúra  ,   2023. július 25. kedd 

Idén is megszervezte nyári tánctáborát a Zajgó Néptánccsoport július harmadik hetében, az elmúlt évekhez hasonlóan. Az öt napon keresztül tartó foglakozások több helyszínen, számos önkéntes pedagógus bevonásával zajlottak. Két csoportra osztva a nagyok szatmári táncokat, a kicsik pedig mezőföldi ugrós táncokat tanultak Jazimiczky Éva, a Szeged Táncegyüttes oktatója, illetve Gombos András, a táncegyüttes művészeti vezetője irányításával. Emellett a népművészet különböző szegmensei köré épült kézműves foglalkozásokon is részt vettek a gyerekek Béres Csilla zenepedagógusnak, a néptánccsoport vezetőjének és a közreműködő önkéntes, mindig lelkes és fáradhatatlan pedagógusoknak koordinálásával.

Érmelléki táncházzal ünnepelt a tízéves Zajgó Néptáncegyüttes

Kultúra  ,   2022. július 28. csütörtök 

Megtelt a székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színház nézőtere a Zajgó Néptáncegyüttes idei néptánctáborát lezáró július 24-i gálán, a színpadot pedig birtokba vették az érmelléki néptáncosok, akik a helyiek meghívására érkeztek városunkba. A Venus Kölcsönös Segítségnyújtás Alapítvány eseménye méltó módját adta a tíz évvel ezelőtt Béres Csilla zenepedagógus által életre hívott csoport születésnapi ünnepének. A tábor a magyar kormány és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg. Fekete Katalin kultúrigazgató Béres Csaba polgármestert kérte fel a rendezvény megnyitására. A városvezető felidézte a kezdeti nehézségeket, amikor csak néhány székelyhídi gyerek volt kíváncsi arra, hogy mi fán is terem a néptánc, és hangot adott örömének, hogy mára három csoportban több mint ötven gyermek és fiatal tanulja a népi mondókákat, játékokat, népdalokat és tánclépéseket.

Lendületben a táncosok a Zajgó néptánctáborában

Kultúra  , ,   2022. július 26. kedd 

Hagyományőrzés, lendület és az összetartozás semmihez nem fogható érzése jellemezte a Zajgó Néptánccsoport idei, második néptánctáborát, amelyben több mint hatvan gyerek vehetett részt. Az esemény több székelyhídi helyszínen zajlott: a három korcsoportra osztott résztvevők birtokba vették a helyi termálstrand területét, a sportcsarnokot és a színház épületét is. Béres Csilla zenepedagógus, a néptánccsoport vezetője igazi közösségépítő rendezvényként értékelte a tábort, hiszen pedagógusok, szülők egyaránt segítségükre voltak. A tábor szervezője mellett idén is jelen volt Jazimiczky Éva, a Szeged Táncegyüttes oktatója, illetve Gombos András, a táncegyüttes művészeti vezetője, aki már évek óta jelen van azonos szerepben a Zajgó Néptánccsoport életében is.