^ Vissza Fel
olajgyűjtés címke bejegyzései:

Sikeres használtétolaj-gyűjtés Székelyhídon

Közélet    2022. november 9. szerda 

Összesen 150 liter elhasznált étolajat és zsiradékot adtak le városunk polgárai november 4-én pénteken. A Székelyhídon idén hetedik alkalommal szervezett használtétolaj-gyűjtés az elmúlt évekhez hasonlóan két helyszínen zajlott, a polgármesteri hivatal előtt és a városi piacon egyidőben, ezúttal a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceum önkéntes diákjainak segítségével.

A környezetvédelmi akció résztvevői a leadott olaj után tombolajegyeket kaptak, melyekkel étolajat lehetett nyerni. A tombolasorsolás győzteseit a Rádió Ér (http://erhangja.ro/radio) Facebook-oldalán sorsolták ki.

A szervezők, városunk polgármesteri hivatala és az Érmelléki Turizmusfejlesztő Egyesület minden résztvevőnek köszöni a támogatást és a lelkes hozzáállását.

Ismét eredményes volt a használtétolaj-gyűjtés

Közélet  ,   2021. december 4. szombat 

Ismét rendkívül eredményes volt a használtétolaj-gyűjtés Székelyhídon. Összesen 258 liter elhasznált étolajat és zsiradékot adtak le városunk környezettudatos polgárai a november 23-án, keddi piaci napon két helyszínen, a polgármesteri hivatal előtt és a városi piacon zajlott párhuzamosan lezajlott gyűjtésen, amelyben az Ér hangja önkéntesei segédkeztek. A környezetvédelmi akció résztvevői a leadott olaj után tombolajegyeket kaptak, melyekkel étolajat és 2022-es falinaptárakat lehetett nyerni. A tombolasorsolást november 26-án a székelyhídi Rádió Ér (https://erhangja.ro/radio) élőben közvetítette.

A szervezők, városunk polgármesteri hivatala és az Érmelléki Turizmusfejlesztő Egyesület minden résztvevőnek köszöni a támogatást és a pozitív hozzáállást.

Rekordmennyiségű használt étolajat gyűjtöttek a környezettudatos lakosok

Közélet    2020. november 27. péntek 

Minden várakozást felülmúlt a használtétolaj-gyűjtési akció: míg a tavalyi évben 156 liternyit, addig idén körülbelül 320 liter elhasznált étolajat és zsiradékot adtak le városunk környezettudatos polgárai. Az eredményes akciót ötödik alkalommal szervezte meg az Erdélyi Kárpát-Egyesület ’91 és a székelyhídi polgármesteri hivatal.

A gyűjtés célja az volt, hogy a lakosság két helyszínen – a polgármesteri hivatal előtt és a városi piac bejáratánál – történő leadással környezetkímélő módon szabadulhasson meg a használt étolajtól, hiszen egy liter olaj akár egymillió liter vizet is beszennyezhet, ha az kiöntve bekerül a csatornarendszerekbe.

Sok használt étolaj gyűlt össze

Közélet    2019. november 20. szerda 

Elhasznált étolajgyűjtési akciót szerveztek Székelyhídon november 15-én, pénteken. A használt háztartási olajat két helyszínen, a polgármesteri hivatal előtt és a városi piac bejáratánál lehetett leadni. Idén 156 liter olaj gyűlt össze. Az akció célja, hogy a lakosság környezetkímélő módon szabadulhasson meg a használt étolajtól, ne öntse a használt, égett étolajat a lefolyóba, ne dobja a kukába. A lakosoknak az tanácsolják, hűtsék le és öntsék valamilyen jól záró edénybe, vagy vissza a saját palackjába.

Rekordmennyiségű használt olajat gyűjtöttek

Mozaik  ,   2018. november 23. péntek 

Több mint 130 liter olajat adtak le a város lakosai a november 23-i olajgyűjtési akcióban, amely szinte a duplája a tavaly leadott hetvenliternyi mennyiségnek. Ez egyben a három éve – az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) ’91 és a székelyhídi polgármesteri hivatal által – elindított akció sikerét is mutatja. Mint köztudott, a használt háztartási olaj rendkívül káros hatású, ha kiöntve bekerül a csatornarendszerekbe, vízhálózatokba, hiszen egy liter olaj akár egy millió liter vizet is beszennyezhet.