^ Vissza Fel
olajgyűjtés címke bejegyzései:

Rekordmennyiségű használt étolajat gyűjtöttek a környezettudatos lakosok

Közélet    2020. november 27. péntek 
 167

Minden várakozást felülmúlt a használtétolaj-gyűjtési akció: míg a tavalyi évben 156 liternyit, addig idén körülbelül 320 liter elhasznált étolajat és zsiradékot adtak le városunk környezettudatos polgárai. Az eredményes akciót ötödik alkalommal szervezte meg az Erdélyi Kárpát-Egyesület ’91 és a székelyhídi polgármesteri hivatal.

A gyűjtés célja az volt, hogy a lakosság két helyszínen – a polgármesteri hivatal előtt és a városi piac bejáratánál – történő leadással környezetkímélő módon szabadulhasson meg a használt étolajtól, hiszen egy liter olaj akár egymillió liter vizet is beszennyezhet, ha az kiöntve bekerül a csatornarendszerekbe.

Sok használt étolaj gyűlt össze

Közélet    2019. november 20. szerda 
 329

Elhasznált étolajgyűjtési akciót szerveztek Székelyhídon november 15-én, pénteken. A használt háztartási olajat két helyszínen, a polgármesteri hivatal előtt és a városi piac bejáratánál lehetett leadni. Idén 156 liter olaj gyűlt össze. Az akció célja, hogy a lakosság környezetkímélő módon szabadulhasson meg a használt étolajtól, ne öntse a használt, égett étolajat a lefolyóba, ne dobja a kukába. A lakosoknak az tanácsolják, hűtsék le és öntsék valamilyen jól záró edénybe, vagy vissza a saját palackjába.

Rekordmennyiségű használt olajat gyűjtöttek

Mozaik  ,   2018. november 23. péntek 
 234

Több mint 130 liter olajat adtak le a város lakosai a november 23-i olajgyűjtési akcióban, amely szinte a duplája a tavaly leadott hetvenliternyi mennyiségnek. Ez egyben a három éve – az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) ’91 és a székelyhídi polgármesteri hivatal által – elindított akció sikerét is mutatja. Mint köztudott, a használt háztartási olaj rendkívül káros hatású, ha kiöntve bekerül a csatornarendszerekbe, vízhálózatokba, hiszen egy liter olaj akár egy millió liter vizet is beszennyezhet.