^ Vissza Fel
nemzetközi projekt címke bejegyzései:

Érkörtvélyesi iskola sikere az Erasmus+ projekt versenyében

Mérföldjáró  ,   2022. július 20. szerda 

Győzött az érkörtvélyesi Dr. Balasi József Általános Iskola a Ride and Smile projekt keretében rendezett versenyen. A gyerekeink gyűjtötték a legtöbb, egészen pontosan 11 530  kilométert és pontot a mobilapplikáció segítségével a májusi hónapban. A második helyen végzett az olaszországi Instituto Comprensivo Simonetta Salacone, harmadik lett az észak-macedóniai Pestalozzi partneriskola.

A három európai partnerország három iskolája vetélkedőjének ünnepélyes díjátadását iskolánkban tartották június 15-én, ugyanis a soron következő projekttalálkozónak is tanintézményünk adott otthont. A versenyben résztvevő gyerekek értékes ajándékokkal térhettek haza. Természetesen jövőre folytatódik a megmérettetés, igyekszünk kiterjeszteni a vetélkedőt az egész vidékre, bevonva más környékbeli iskolákat is.

Fiatalok és felnőttek is fejlődnek az Ér Hangja Egyesületnél

Kultúra  ,   2022. április 8. péntek 

Mondhatni egymásnak adják a kilincset a külföldiek Székelyhíd múzeumában az elmúlt időszakban az Ér Hangja Egyesület nemzetközi munkásságának köszönhetően, hiszen alig, hogy véget ért az ötfős önkéntes csapatot foglalkoztató programsorozat, újabb vendégek érkeztek a manzárdban található stúdióba.

Szomorkásan indult a március az egyesület kötelékeiben, hiszen a 2021 augusztusától érkező nemzetközi önkéntesek szolgálati ideje lejárt, s közülük utolsóként Tristan Youinou is hazatért Franciaországba. Mind az öt fiatal önkéntes szolgálata gyümölcsözően zárult, a járványhelyzet okozta szigorítások ellenére is. Elkészült tizenhat videóklip, nyolc podcastbeszélgetés, nyolc újságcikk, illetve számos kulturális és a helyi turizmust népszerűsítő esemény szerveződött meg – nekik hála. Mindezek az Ér hangja honlapján, illetve a Touristic Săcueni Facebook– és Instagram-oldalakon megtekinthetők.

Ám az egyesület épp csak felocsúdott a fiatalok hazatéréséből, máris következett egy újabb esemény, amelynek a stúdió adott helyet, s amely résztvevői ezúttal felnőttek voltak. Nemzetközi találkozón vettek részt három ország képviselői Székelyhídon egy Erasmus+ projekt keretében.