^ Vissza Fel
Nagykágyi Mezőgazdasági Iskolacsoport címke bejegyzései:

A segítség vasban érkezett

Diáksarok  ,   2018. április 15. vasárnap 

Fémmegmunkáló gépekkel gyarapodott a nagykágyai szakoktatás

Különböző fémmegmunkáló gépek érkeztek az elmúlt héten a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceumba a németországi Lörrach település szakközépiskolájának adományaként. A kiváló minőségű eszközökhöz Székelyhíd németországi testvértelepülésének közreműködése révén jutottak hozzá.

A reggeli órákban fordult be a szakközépiskola hátsó udvarára a gépeket szállító nyerges vontató. Két targonca már készen állt a szállítmány kipakolására. Karancsi Béla iskolaigazgató mellett többen is izgalommal várták a tehergépjármű ponyvájának felemelését, de megnyugodhattak, a gépek épségben, sérülésmentesen értek célba.

Ez így is volt rendjén, hisz egy erre szakosodott céget bíztak meg a gépek kiszerelésével, csomagolásával, a szállításra való előkészítéssel. Az adományozók a gépeket áramtalanították, de onnantól minden teendő, azok kiszerelése, szállítása, a nagykágyaiak feladata volt. Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere megígérte, hogy az önkormányzat kifizeti a tizenegy síkköszörű, marógép és fúrógép szállítási költségeit.

Kágyi diákok a hajdúk városában

Útba ejtették Aradot és Nagyváradot is

A napos idő arra hívja az embereket, fiatalokat, öregeket, hogy útra kerekedjenek s elinduljanak országot nézni. Így tettek a Nagykágyai Mezőgazdasági Iskolacsoport diákjai is: a jó időt kihasználva felkerekedtek és ellátogattak március idusára emlékezve Aradra és Nagyszalontára Sas Enikő és Kind Renáta tanárnővel. Első állomásuk a hajdúk városa, Nagyszalonta volt, ahol a lelkes fiatal csoportot Dánielisz Endre történész várta, s bebarangolta velük az egész települést. Röviden mesélt a település létrejöttéről, büszkeségéről, miszerint egy bolygó is őrzi Szalonta nevét, illetve arról, hogy ez a város bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is. S ha ellátogattak Szalontára, nem hagyhatták ki a hírességeinek emlékét őrző dolgok megtekintését.