^ Vissza Fel
költészet címke bejegyzései:

A költészet napját ünnepelték

Kultúra    2019. április 17. szerda 
 172

Április 11-én ünnepélyes műsorral ülték meg a magyar költészet napját Székelyhídon. József At­­tilának, a magyar irodalom kiemelkedő alakjának a születésnapja évtizedek óta a magyar költészet napja, és városunkban hagyomány, hogy a gyermekek ünnepi mű­sort adnak elő.

A mú­zeum épületében egyidejűleg megnyitotta kapuit az Ady Endre-kiállítás, amely június 1-jéig lesz megtekinthető a nagyközönség számára.

Segíts meg, emberségem!

Kultúra  ,   2011. január 6. csütörtök 
 422

Irattáram rendezése közben találok egy, s mást, így az alábbi újságcikket is, amit tájékoztatásukra elküldök. A téma közvetve kapcsolódik Székelyhídhoz, hiszen Máté Imre költő ott végezte a líceumot, sógora, Nánási Zoltán meg ott tanított évtizedeken keresztül. Az Érmellékhez azonban Százhalombatta is kapcsolódott azzal, hogy huszonegy évvel ezelőtt, a Százhalombattai Hírtükör (városi közéleti lap) szerkesztősége – a lap III. évfolyamának 1. számában – kérésemre közzé tette Máté Imre egyik versét, majd a következő, az 1990. január 17-i lapszámban, a Megéri című versét, az alábbi felvezetéssel: