^ Vissza Fel
József Attila címke bejegyzései:

Szavalóverseny Hegyközszentmiklóson

Diáksarok  ,   2012. május 6. vasárnap 
 459

A hegyközszentmiklósi József Attila-szavalóversenyre érkező 43 versenyzőt és a kísérőiket József Attila költő verssorai köszöntötték. „Szállj költemény, szólj költemény / mindenkihez külön-külön…”.

Az albirsi, érköbölkúti, kiskereki, margittai, szandai és helyi tanulók két-két verset adtak elő: először valamelyik évfordulós költő (Áprily Lajos, Arany János, József Attila vagy Nemes Nagy Ágnes) alkotását, majd egy második, szabadon választott verset bármely magyar költőtől.

XI. József Attila hegyközszentmiklósi szavalóverseny

Kultúra  , ,   2010. április 23. péntek 
 593

„Szállj költemény, szólj költemény, mindenkihez külön-külön…” József Attila idézet, amely mottóként szerepel a hegyközszentmiklósi szavalóversenyen, melyet immár tizenegyedik alkalommal szerveztek meg a településen. Április 11. – amely egyben a magyar költészet napja és a verseny névadójának a szülésnapja is – mára egy olyan verseny időpontját jelöli, amelyet nem csak Hegyközszentmiklós, hanem a környékbeli települések is számon tartanak. A tavalyi jubileum után sem csappant az érdeklődés, az idei versenyre 72 versenyző nevezett be, akik között volt új s már visszatérő szavaló is.