^ Vissza Fel
ifjúsági címke bejegyzései:

Európai társadalmi körkép a mi lencsénken keresztül

Ajánló,Kultúra  ,   2015. június 8. hétfő 
 466

Ezzel a címmel szervez Erasmus+ mobilitási programot az Ér hangja Egyesület Székelyhídon július 11. és 16. között, összesen huszonnégy munkanélküli fiatal bevonásával, akik Székelyhíd környékéről, illetve Magyarországról és Szlovákiából érkeznek majd.

A program olyan helyi jellegű problémákat, kérdésköröket céloz meg, mint a szegénység és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok ellen irányuló diszkrimináció, mindezt az európai és világszintű fiatalkori munkanélküliségi mutatókon át. Az ifjúsági mobilitás majd’ egy hete alatt a három ország fiataljai bemutatják, majd megvitatják a munkanélküliség és a szegénység kérdését, mindenki a saját országa szempontjából, illetve megoldási javaslatokat tesznek, stratégiát dolgoznak ki ezek jobbítására. A fiatalok ugyanakkor nem „csak beszélgetni”, de tanulni is érkeznek Székelyhídra, non-formális módszerek által.

Hittel telve – Újabb ifjúsági találkozó Nagyváradon

Kultúra  , ,   2013. július 9. kedd 
 634

A bihari egyházmegye számos településéről érkeztek a fiatalok a „Telve hittel és Szentlélekkel” (Apostolok cselekedetei, 11. fejezet, 24. vers) mottójú ifjúsági találkozóra, amelyet a nagyváradi római katolikus püspökség az egyházmegyei ifjúsági központon keresztül negyedik alkalommal szervezett meg június 8-án Nagyváradon.

Csokalyi örömhír

Közélet  ,   2012. február 11. szombat 
 684

Tárt karokkal várják a közösségre vágyó fiatalokat

Örömhír mindenkinek: foglalkozásokat szervez fiataloknak péntekenként a Csokalyon november 5-én megalakult az Örömhír Klub, amely már most jelentős, negyven körüli taglétszámmal rendelkezik. A csokalyi baptista imaház termében zajló tevékenységekre felekezeti hovatartástól függetlenül szeretettel várnakmindenfiatalt. „Régi álom valósult meg a klub megalakulásával – mondja Nyíri Edit csokalyi óvónő –, hisz a faluban sajnos nem igazán akad olyan hely, ahol a fiatalok kulturált körülmények között találkozhatnak, beszélgethetnek vagy kikapcsolódhatnak.” A foglalkozásokat ő, valamint a helyi baptista lelkész, Fazakas György és felesége Márta tartják.

Volt egyszer egy Érmellék…

Mozaik  , , ,   2010. július 20. kedd 
 936

„Volt egyszer egy Érmellék…” címmel nyolcadszorra tartottak keresztyén ifjúsági kézművestábort Székelyhídon július 12–18. között. Az egyhetes táborban – melynek  házigazdája Gavrucza Tibor református lelkipásztor volt – idén 82 gyerek vett részt. A környékbeli falvakból és külföldről is érkeztek gyerekek: képviseltette magát Siter, Nagyvárad, Éradony, Apátkeresztúr, Érbogyoszló, Varsolc, Zilah, Cegléd, Budapest és természetesen Székelyhíd is.A tábor idei mottója „Válságból váltság” volt, s ezzel kapcsolatban a hét minden napján előadások hangzottak el.