Új lendületet hozott egy októberben elindított tánciskola Székelyhídra, amelynek vezetője – aki városunkban született – talán nem ismeretlen településünk lakói számára. Az alapító, Szilágyi Cynthia számára nem jelent újat sem a táncparkett, sem a fellépések világa. A fiatal hölgy tizennégy éve táncol, ebből kilenc évet egy nagyváradi versenytáncklubnál töltött.

Ez idő alatt a világranglista 18. helyezéséig lépegetett párjával, miközben az országos versenyeken minden alkalommal első vagy második helyezést értek el standard és latin táncokban. Később felsőfokú tanulmányai valame­lyest elvonták a tánctól, de Cynthia részéről befejezésről szó sem lehetett. Mint ahogyan a leírtakból sejt­hető, az új tánciskola első kézből ajánl elsajátításra olyan mozdulatsorokat, amelyek táncos eseményen alkalmazhatók.

A tánctanárnő szeretettel várja azokat a 3 és 18 év közötti fiatalokat, akik szívesen tanulnának latin táncokat (szamba, csacsacsa, rumba, paso doble, jive), standard lépéseket (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quick-step). Aki kedvet kapott, hogy kipróbálja magát valamelyik stílusban, az jelentkezhet közvetlenül a táncórákon, hétfő esténként fél héttől vagy péntek délutánonként fél öttől a városi múzeumban, de akár telefonon is érdeklődhet a 0755-793079-es telefonszámon. Táncra fel!

 

Bíró Orsolya


Írta: Ér hangja