Aktív családi napot szervez a székelyhídi termálstrandon július 10-én az Otthonról Haza rendezvénysorozat keretében a nagyváradi Zöld Bihar Egyesület és a békéscsabai Fenntartható Térségért Alapítvány.
Az Otthonról Haza rendezvénysorozat célja, hogy a nemzeti összetartozás gondolatköréhez kapcsolódóan aktív programokon keresztül kössük össze a határon innen és túl élő magyarokat, valamint szeretnénk a résztvevőkhöz közelebb hozni a Kárpát-medence természeti, épített és kulturális kincseit. E rendezvénysorozat keretében országhatáron innen és túl egynapos túrákat és családi napokat szerveznek június közepe és augusztus közepe között, tíz hétvégén.

Székelyhídon reggeltől estig várják a programokra érkezőket a termálstrandon. Meghatározott időpontokban indulnak kerékpáros és gyalogos túrák több nehézségi fokozatban, miközben a strandon a bicikliseket, a túrázókat és az érdeklődőket egész napos, sportos, hagyományőrző és foglalkoztató programok, valamint a helyi termék vásár várják. A gyermekek számára játszóházat és foglalkoztató tevékenységeket szerveznek.
A strandra ezen a napon kedvezményes árú jeggyel lehet belépni.

Túrák:
A nap során a következő túrákon vehetnek részt azok, akik a térség értékeit szeretnék jobban megismerni:
• gyalogtúra az Érmellék megismerésére – 9 km;
• családi gyalogtúra a Csíkos-tóhoz – 7 km;
• kerékpártúra a bor útján – 40 km;
• Érmellék családi kerékpártúra – 25 km.

A részletes program az Otthonról Haza honlapján (https://otthonrolhaza.hu) érhető el.
Kövesd az esemény Facebook-oldalát (www.facebook.com/otthonrolhaza) és tudj meg többet a rendezvényekről! Tarts velünk határtalanul, és légy te is részese a páratlan kalandnak!


Írta: Ér hangja