A vasárnap délutáni programoknak is a stadion adott otthont. A programok  a székelyhídi Pusztai Farkasok Íjászegyesület tagjainak bemutatójával kezdődött. Bokor Zoltán íjász elmondta a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület, amely az íjászat és a hozzá kapcsolódó életforma hagyományainak felidézésére megőrzésére, terjesztésére jött létre. Az egyesület 2005-ben került bejegyzésre és tagjai nagy hangsúlyt fektetnek a magyar történelem kiemelkedő eseményeinek megismertetésére, népszerűsítésére.

 

 

Az íjászok bemutatójával párhuzamosan a nagyszínpadon a láncfűrészek és balták uralták a terepet, a norvégiai világbajnokságra készülő Stihl Timbersports favágói kápráztatták el a közönséget. Nagy Botond edző moderálta csapattársai sporttevékenységeit, aki humoros felvezetéssel tette hangulatossá  a bemutatót.

Amíg az apukák az íjászok és favágók bemutatóját figyelhették addig a család legkisebb tagja is kellemes perceket tölthetett az első alkalommal kint lévő székelyhídi Baba-mama kör kuckójában.

 

 

A rendezvény további részében táncoslábú fiatalok vették birtokukba a színpadot, látványos műsorszámoknak tapsolhatott a szépszámú közönség. Elsőként Oláh Katalin csapatai vagyis  a Kölyök Dance táncosai és meghívottai varázsoltak fergeteges hangulatot a színpadra.

 

 

Ezután a hip – hop táncosok vették át a figyelmet, Mészáros Ildikó tanítványai, akik szintén hatalmas sikert arattak a közönség körében.  Nagy tapssal fogadták a Free Steps, Flying Stars és paptamási Lucky Stars táncosait.

A szervezőknek köszönhetően, a táncbemutatók mellett, több koncerten is szórakozhatott a nagyközönség. Elsőként a 13 éve, fiatal jogi hallgatókból alakult, debreceni Vis Maior zenekar lépett színpadra, akik népszerű magyar és külföldi feldolgozásokat adtak elő. Őket követte a szinpadon az est sztárvendége a méltan népszerű Balázs Fecó. A rendezvénysorozaton vasárnap késő este lépett fel a Sparktacus tűzzsonglőr csoport. Az öttagú csoport már több mint 2 éve „játszik a tűzzel”.

 

Eddig más-más csoportokban tevékenykedtek, ebben a felállásban először mutatták be tehetségüket. Van, aki már több mint 10 éve bűvöli a tüzet, a legfrissebbek azonban csak fél éve léptek erre az ösvényre. Petróleum és kevlar felhasználásával érik el a szemet gyönyörködtető fényjátékot. Ezt a hatást csak fokozta az arcfestés használata valamint a zenei aláfestés (Ghymes, Besodrom). A régi és az új párharca nem csak a zenében volt felismerhető, hanem a koreográfiában is megpróbálták ezt átadni a nézőknek. Bár szerintük a mostani  műsor hosszabb volt az átlagosnál, a jelenlevők még sokáig el tudtak volna merülni a tüzes látványban. A programsorozatot tűzijáték zárta.

 

 

 

Bede Mária, Béres Imre