Kiss Sándor Eleket a verseny főszervezőjét kérdeztük:
A Tulipán Kupa- Horgászverseny 2005 ben került megszervezésre először, és azóta minden évben (kivéve a 2020 as évet). Idén 2021 ben került sor a 15 ik alkalomra. Az esemény célcsoportja a Bihar megyében lévő magyar települések sporthorgászai elsősorban, hisz ez egy szigorú versenyszabályzat mentén rendezett horgász verseny, másodsorban viszont egy közösség formáló lehetőség is, mivel az adott magyar közösség egy része elkíséri a horgászait.

Az esemény helyszíne a Szent Imrei Horgásztó aminek kezelője a Berettyó Menti Vadász és Horgász Egyesület, a több mint 41 hektáros tó a mai versenyen 55 csapatnak adott helyett. A versenyzők mellett majd száz ” szurkoló” is részt vett az eseményen (napos idő lévén), így tehát az adott eseményről elmondhatjuk, hogy egy igazi Bihari közösségi élmény volt versenykörnyezetben. Az adott verseny tekintettel a pandémiás korlátozásokra ma, szeptember 25 én valósult meg, általában az év első felében áprilisban vagy május elején szervezzük meg.

A Horgászverseny menete:
Minden település 1 csapattal nevezhet (a csapatok 2 főből állnak).

Versenyprogram:
Érkezés,nevezés 06:30 – 07:00, regisztráció, eseménypólók kiosztása.
Köszöntő,sorsolás, reggeli, horgászhelyek elfoglalása 07:00-08:00
Etetés kezdete,szerelékek előkészítése 08:00- 08:30
Verseny 08:30-14:30
Mérlegelés 14:30-15:00
Eredmény hirdetés, ebéd 15:00- 16:30 .

Az idén 1 helyezett a “Horogelőke” csapat Nagyváradról Barta János és Messer Tibor személyében 11 kg os teljesítménnyel, mivel ez volt a harmadik győzelmük a versenysorozatban, igy nalluk marad véglegesen a verseny Vándorkupálya. 2 helyezett a “TGD Team” Mezőtelegd csapata Körözsi Lorand és Körözsi Beatrix , akiknek 7,1 kilogrammot sikerült fogjanak, 3 helyezett a Kuharszki Ádám és Farkas István alkotta “Fanatikusak” csapata Szalárd színeiben, 4,8 kg os teljesítménnyel. A Nagy Fogás (legnagyobb kifogott hal ) kategóriában díjaztuk a Bocsárdi Ernő és Pataki József által alkotott “Pontymánia” csapatát Bors település színeiben, akik az idén egy 3 kg os fogással gyűjtötték be ezt a trófeát.

Az eseményre közel száz szurkoló, rokon, barát, érdeklődő látogatott ki akiket a szervezők megvendégeltek egy – egy babgulyással, remélve, hogy ezzel is hozzájárultunk ebben a gyönyörű őszi időben a jó kedvez, a jó hangulathoz. Az idei versenyről elmondhatjuk igen halszegény volt, valószínű ez a késő őszi időpontnak köszönhető, de az év valószínű utolsó nyarat időző napsütése és az ittlévők jó hangulata mindenért kárpótolt.

Szeretném még megemlíteni és megköszönni a támogatóknak, partnereknek, segítőknek, önkénteseknek, mégpedig: a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT nek a támogatást, a Szalárdi Önkormányzatnak a sok segítséget, a Bihar Megyei RMDSZ nek a szervezésben való segítséget és végül de nem utolsó sorban a Berettyó Menti Vadász és Horgász Egyesületnek a lehetőséget és a sok segítséget, és persze minden szervező kollégámnak a kitartó munkáját.


Írta: Ér hangja