^ Vissza Fel
horgászat címke bejegyzései:

Sok száz érdeklődőt vonzott a családi nappal egybekötött horgászverseny

Mozaik  ,   2024. április 29. hétfő 

Székelyhíd és a helyi Zajgó Nép­tánccsoport, valamint a városhoz tartozó összes település képviseltette magát a Hegyközszentimrén megszervezett Nagy Fogás elnevezésű horgászversenyen és családi napon április utolsó hétvégéjén. Az RMDSZ Bihar megyei szervezete által tizennyolc évvel ezelőtt létrehívott esemény kezdetben csak horgászversenyként indult, ám az évek folyamán a nagy érdeklődés miatt fokozatosan családi nappá nőtte ki magát, mely idén is több száz embert csalogatott ki a hegyközszentimrei halastóra. A jó idő is kedvezően hatott a részvételi kedvre, hiszen a rekordszámú 105 benevezett horgászcsapat mellett számos Bihar megyei település érkezett kisebb-nagyobb társasággal, akiknek sátrai előtt finomabbnál finomabb étkek sültek a tárcsalapokon, vagy rotyogtak a bográcsokban.

Horgászverseny a hegyközben

Ér-sport    2021. szeptember 27. hétfő 

Kiss Sándor Eleket a verseny főszervezőjét kérdeztük:
A Tulipán Kupa- Horgászverseny 2005 ben került megszervezésre először, és azóta minden évben (kivéve a 2020 as évet). Idén 2021 ben került sor a 15 ik alkalomra. Az esemény célcsoportja a Bihar megyében lévő magyar települések sporthorgászai elsősorban, hisz ez egy szigorú versenyszabályzat mentén rendezett horgász verseny, másodsorban viszont egy közösség formáló lehetőség is, mivel az adott magyar közösség egy része elkíséri a horgászait.

Az esemény helyszíne a Szent Imrei Horgásztó aminek kezelője a Berettyó Menti Vadász és Horgász Egyesület, a több mint 41 hektáros tó a mai versenyen 55 csapatnak adott helyett. A versenyzők mellett majd száz ” szurkoló” is részt vett az eseményen (napos idő lévén), így tehát az adott eseményről elmondhatjuk, hogy egy igazi Bihari közösségi élmény volt versenykörnyezetben. Az adott verseny tekintettel a pandémiás korlátozásokra ma, szeptember 25 én valósult meg, általában az év első felében áprilisban vagy május elején szervezzük meg.