Idősek napja alkalmából, november első vasárnapján köszöntötték a a falu megközelítőleg száz, hatvan év feletti lakosát az érolaszi gyülekezeti teremben. A program istentisztelettel kezdődött. Futó Ferenc helyi református lelkipásztor szívhez szólóan hangsúlyozta, mennyire fontos a hit, illetve minden ember szeretete és tisztelete életkortól függetlenül.

A prédikációt követően Béres Csaba, Székelyhíd város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, elmondta, „minden kornak megvan a szépsége és az időseknek igenis fontos szerepe van a társadalomban”. Karancsi Béla, Érolaszi tanácsosa Sütő András-, Ady Endre- és Wass Albert-idézeteket is felvonultató köszöntésében kifejtette, „a fiatalok génjeikben öröklik meg felmenőik jó és rossz tulajdonságait, szokásait, és rajtunk múlik hogyan alakítjuk, formáljuk életünk fonatát!’’
A köszöntések és ünnepi beszédek után Gondos Ferenc érolaszi lakos felolvasta Szabolcska Mihály Uram, maradj velünk című költeményét, majd az érolaszi kisiskolások műsora következett, akik szavalatokkal és énekekkel készültek erre az alkalomra. A közönséget később a margittai Demeter–Horváth-duó kabarés-zenés műsora szórakoztatta. Az ünnepség folytatásaként az idõseknek a gyerekek által készített képeslapot osztottak ki a szervezők, majd meleg teával és friss fánkkal kedveskedtek a résztvevőknek. A rendezvény – amelynek megszervezését a helyi RMDSZ támogatta – kötetlen beszélgetéssel zárult.
Reméljük, hogy az idősek napja hagyománnyá válik a faluban, hiszen ez alkalom nemcsak remek kikapcsolódási alkalom a célközönségnek, hanem egyben lehetőség arra, hogy kifejezzük tiszteletünket a település idősebb lakói előtt.
Fazekas Evelin