Diákok és óvodások ügyeskedtek a III. Hangyaboly kézművestáborban

 


Közel 40 gyerek szorgoskodott a III. Hangyaboly kézművestáborban öt napon keresztül, hogy alkotásaikat mindenki megtekinthesse a VII. Érolaszi falunapokon vasárnap délután. Csaknem harminc iskolás, köztük V–VIII. osztályos diákok és tíz óvodás kisgyerek vett részt az Érolasziban megszervezett táborban. A tábor programja igen sűrű volt, ezért minden napra jutott bőven a feladatokból.

 

 


Első nap a gyülekezéssel, kis beszélgetéssel kezdődött, majd bele is vágtak a papírforgó készítésébe. Másnap agyagból készítettek a gyerekek kisebb tárgyakat, edényeket, állatokat.Ugyanaznap még megismerkedhettek az üvegfestés csodaszép módszerével is. A harmadik napon sárkánykészítés volt a program az iskolásoknak, az óvodásoknak pedig bábkészítés filcanyagból. Szintén gyakorolták még az üvegfestést és nemezből készítettek labdákat és karkötőket, az óvodások dekorgumiból szép színes virágokat alkottak.

A tábor végén a gyerekek befestették az agyagtárgyaikat, az ovisok pedig megtanultak sárkányt készíteni. A gyerekekkel mindennap öt felnőtt foglalkozott intenzíven: Kedves Enikő tanítónő – ő volt a „kreatív igazgató” –, Jakó Otília tanítónő, Síló Mária óvónő, Nagy Melánia (mint szülő és tanítónő egyben) és sokat segített Nagy Piroska szülő is. E tábor a gyerekek számára igen hasznos és kellemes kikapcsolódás volt, hiszen sok új kézimunkatípussal ismerkedhettek meg. Reméljük, hogy jövőre is lesz IV. Hangyaboly kézművestábor!

 

 

Fa. E.