Mindenki megtalálta a számára fontos programot

Hetedik alkalommal rendezték meg az Érolaszi Falunapokat idén augusztus 21–22-én. A falunap első programja szombat délután a robogóbajnokság volt, amelyre négy bátor motoros jelentkezett.  A nagy motoros versengés után következett a nősök–nőtlenek futballmérkőzés, amelyet nagy kedvvel és bátorsággal játszott mindkét fél. A kisebb-nagyobb szabálytalanságokkal is tarkított focimeccs 9–2 lett a nőtlenek javára, amelyet a fiatalok este meg is ünnepeltek. A délután további részében finom, ínycsiklandó bográcsos várta a fáradt focistákat. A hajnalig tartó diszkóban Dj Sasa szolgáltatta a zenét a szórakozni vágyóknak.

 

 

Másnap, vasárnap a falu ifjai és öregei, valamint a hajdúvidi meghívott vendégek ünnepi istentiszteleten vettek részt, a helyi Futó Ferenc lelkipásztor prédikációját követhették figyelemmel. A délelőtt további részében a szervezők látták vendégül testvértelepülésünk meghívott vendégeit.
Délután 3 órától az iskolaudvaron tartott gyermekműsorokkal elkezdődött az igazi kavalkád, amelyet 6 órai kezdettel igazi programsorozat követett, már színpadi előadásokkal. Első fellépők a helyi iskolások és óvodások voltak, akik műsorukkal a színpadhoz csalogatták a nézőket. Az iskolások countrytáncot adtak elő, míg az óvodások énekhangjukkal büszkélkedve igazi népdalcsokorral kedveskedtek.

 

A gyerekek műsora után a már visszatérő vendégként ismert Martin Tímea énekesnő lépett színpadra és csodálatos hangjával elkápráztatta a közönséget. Egyaránt énekelt népdalokat, popslágereket és két musicaldarabot is hallhattunk tőle. Őt követte a székelyhídi Kankalin Néptáncegyüttes, akik lenyűgöző táncukkal még jobb hangulatot teremtettek a nézők körében, majd a székelyhídi Kisbojtárok furulyacsoport előadása következett. Ezután a Mészáros Ildikó vezette Flying Steps tánccsoport mozgatta meg igazán nemcsak a nézőket, hanem a színpadot is. A táncos lábú fiatalokat a minden évben meghívott Mohácsi Brigitta és két táncoslánya is megpezsdítette. Következő fellépőnk a köbölkúti Tini Dance volt, az iskolásokból és óvodásokból álló csoport igazán megtapsoltatta a nézőket.
A hangulat kitűnő volt és mindenki nagy kíváncsisággal várta az est sztárvendégét, ám addig még az Amazon-Ász táncoltatta meg a mulatozókat. Végül megérkezett az est sztárvendége, Baby Gabi magyarországi énekesnő, aki fergeteges hangulatot teremtett. Ő és két táncos fiúja elkápráztatták a közönséget. A koncert után ismét Dj Sasa várta a még szórakozni vágyókat.

 

 

Fazekas Evelin