Idén az eddigieket messze „túlszárnyaló” rekordok születtek a negyedízben meghirdetett nyári olvasóversenyen. A gyermekek mintha átvették volna a nyári olimpia szellemiségét, olyan lázas versengés volt. A lepkegyűjtés ezúttal is a vakáció ideje alatt zajlott és egészen a szeptemberi iskolakezdésig tartott. Szokás szerint, minden elolvasott (!) könyv után egy-egy lepke szállt a tanulók olvasólapjára.

Ezúttal harmincöten szálltak versenybe és összesen 330 könyvet olvastak el. Az olvasóverseny első helyezettje 39, a második helyezettek 29, míg a harmadik helyezett 26 lepkét gyűjtött.

A számokon túlmutatva arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a résztvevők nemcsak lepkékkel, de hihetetlen élményekkel lettek gazdagabbak. Az olvasás csodálatos értékeket, szépséget, élményt, örömet és izgalmat rejt magába. Akik ezt mind megtapasztalták, remélem örök barátságot kötöttek a nyomtatott betűk világával.

Sikerlista a tanulók névsorával
Lorena Bochiş (képünkön középen, 39 elolvasott könyv), Hasznosi Ádám, Mátyus Bernadette (29–29), Nagy Viktória (26), Májercsik Szilárd (21), Molnár Emese (19), Kádár Tamás (13), Turdean Viktória (10), Czapp Botond, Nagy Karola-Mercédesz, Szentkirályi Barbara (9–9), Szegecs Tamás, Tóth Krisztina (8–8), Deák Alexandra, Deák Vivien, Szabó Adrienne, Tárkányi Nóra (7–7).


Írta: Kerekes Terézia könyvtárvezető